|
Komprador Burjuvazi’nin 1 Kasım felaketi…
Uzun metrajlı siyasi filmimizi birkaç ay geriye saralım, 7 Haziran seçiminden hemen sonrasına 20 Haziran tarihine gidelim: Mister R. Simit'in oğlu Mustafa Koch “Türkiye, erken seçimi kaldıramaz” diye “üst perdeden” konuşuyordu! Akın İpek'in “gazetesi” onun bu sözlerini sürmanşetine çekmişti. Baronsal Hürriyet de, pabuç kadar puntolarla işbu lafların üzerine balıklama atlamıştı…

Henüz koalisyon görüşmelerinin başlamadığı günlerdi…

23 Haziran'da, bu sütunda; Koch Jr'daki “paniğin” nedenini izah ederken şöyle yazmıştım:

“Türkiye erken seçimi pekâlâ kaldırır. Mustafa Koch 'Bizim yüreğimiz bir kez daha tek başına AKP iktidarını kaldıramaz' diyemediği için, 'Türkiye erken seçimi kaldıramaz' diyor! Olay budur.”

*

Koch Hanedanı'na fevkalade yakın Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet'in 24 Haziran 2015 tarihli sürmanşetini tam da burada hatırlayalım!

Ahmet Hakan 'Coşmuş' Metropol'ün Başkanı Özer Sencar'la röportaj yapmıştı: Sencar'ın sözlerine atfen sürmanşette “Bugün Yeniden Seçim Olsa Sonuç Değişmez” başlığı okunuyordu!

24 Haziran'daki Hürriyet, manşetinden de “Şimdi Uzlaşma Zamanı” diyordu!

“Testere” Aydın'ın Amiral (Battı) Gemisi, “Erken seçimi falan aklınıza dahi getirmeyin” demek istiyordu!

*

AK Parti'yi CHP ile koalisyona zorlamak için pusuya yatanlar arasında Baronsal Hürriyet de vardı.

Kemal Derviş, “Muhtemel bir AK Parti-CHP Koalisyonu”nun “bayraktarlığını” yapıyordu.

“Derin bir tuzak” kurulmuştu…

Buna karşılık, “Komprador Burjuvazi”nin (Baronlar Heyeti) “hinoğlu hin” hesabının bozulması fazla bir zaman almadı!

“Mister No” diye tanımlanan Devlet Bahçeli…

Özelde “AK Parti'nin Meclis Başkanı adayının seçilmesine” neden olmuş; genelde ise “Hayaller Şelale” kıvamındaki “Yüzde 60'lık Blok”a geçit vermemişti!

*

Neticede, Türkiye siyasi tarihinde ilk kez bir Tekrar Seçim'e gidilirken; Bahçeli'nin, 7 Haziran 2015 gecesi “tereddütsüz” bir biçimde erken seçimi işaretleyen konuşması “unutulmaya yüz tutmuş” gibiydi.

1 Kasım'da sandıktan AK Parti'nin müthiş zaferi çıktığında; hem içerideki “Komprador Burjuvazi” hem de “onların patronu” konumundaki “Küresel Baronlar” karalar bağladı, ağır yenilginin soğuk yüzüyle karşılaştılar.

Derin mühendislik hesapları berhava oldu!

1 Kasım Hezimeti'ni Pensilvanya'daki çiftliğinde bütün hücreleriyle yaşayan Locaefendi'leri, zıvanadan çıkmış vaziyette; illüzyon yaparak “sanki başka partileri tekfir edenler varmış gibi” konuşuyor, “Kitapsızlar, sünnetsizler…” diye saydırıyordu!

*

7 Haziran'dan önce HDPKK, 1 Kasım'dan evvel de HDPKK ve CHP için “OY” isteyen The Economist dergisinin sahibi John Elkann'ın da; AK Parti'nin Seçim Zaferi'nden dolayı “bunalımda” olduğuna kuşku yoktur.

Sinyor Elkann, “Derin İtalya” demek olan Agnelli Ailesi'nin günümüzdeki varisidir. John Elkann'ın babası Fransız Yahudisi gazeteci yazar Alain Elkann, annesi ise Margherita Agnelli'dir!

John Philip Jakob Elkann, Derin İtalya'nın (Gladio) gelmiş geçmiş en önemli baronu diye bilinen Gianni Agnelli'nin (1921-2003) torunudur.

Otomotiv devi FIAT'ın kurucusu Giovanni Agnelli ise John Elkann'ın Gianni Dedesi'nin babasıdır.

*

New York doğumlu (1976) John Elkann mı, Kemal Derviş'in başkan yardımcısı olduğu Brookings Enstitüsü'nün de üyesidir!

FIAT'ın üçüncü kuşak patronu Sinyor Elkann'ın Türkiye'deki en yakın dostu R.Koch'un oğlu Mustafa Koch'tur! Elkann, Tofaş'ı hatırlatıp “Koch Holding'le sağlam bir ortaklığımız var. Mustafa ile hemen her konuda sıkça konuşuruz” demişti. (3 Mart 2005)

Pensilvanya'daki Locaefendi'nin iki yıl evvelinde “Ananas!” yolladığı ve “pamuklara sardığı” Mustafa Koch'tan söz ediyoruz!
#1 Kasım felaketi
#Mustafa Koch
#Kitapsızlar
#sünnetsizler
#John Philip Jakob Elkann
#Gladio
#Kemal Derviş
8 yıl önce
Komprador Burjuvazi’nin 1 Kasım felaketi…
Kara dinlilerle milletin savaşı
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?