|
İyi futbol

İyi Futbol,

Son şampiyonun karşısına çıkan Galatasaray’ın , deplasmanlardaki kötü performansının devam edip etmeyeceği merak konusuydu. Hem de bu deplasman öylesine bir deplasman değil.5 maçtır size galibiyet yüzü göstermeyen bir takımın deplasmanı!

Geçen hafta alınan net galibiyet , Başakşehir karşısında sergilenen güzel ve istekli futbol, artık birşeylerin değişmeye başladığının göstergesi gibi. Galatasaray’da artık şu bir gerçek ki kimsenin yeri garanti değil .Her bölgede birbirini aratmayacak kalitede birer hatta ikişer oyuncu var.

Başakşehir maçında da bunu gördük, sanki her iki yarıda farklı onbirler sahadaydı , aynı anda yapılan 3 değişiklik! Eminim ki Fatih Terim’in daha fazla oyuncu değiştirme hakkı olsaydı bunu kullanır ve yedek kulübesindeki tüm oyuncuları oyuna alırdı.

Uzun lig maratonunda , oyuncuları zinde ve hazır tutmanın başka yolu da yok sanırım.Bunu da Fatih Terim eli güçlü olduğu sürece başarabilen bir hoca. Başakşehir gibi zor pozisyon veren bir takımın 27 kez ceza sahasına girebilmek ! Ligimizdeki en iyi forvet hattı ancak bunu başarabilir. Bu da Galatasaray’ın elinde, Başakşehir deplasmanında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynanan bir oyun ;disiplinli ve sakin .

Taylan’ın mücadelesi ,Belhanda’nın savunma arkasına attığı paslar, Saracchi’nin hırsı ve Emre’nin tekniği göz dolduruyor. Yaptıkları her atakta Başakşehir kalesinde ayrı bir gol tehlikesi yaşattılar. Bu oyunla izleyiciye keyif vermemek imkansız.

Kaleci Fatih’in başarısını da göz ardı etmemek gerekli, Muslera’dan zor bir görevi devraldı, elinden gelenin en iyisini yaparak hepimizin ön yargılarını yıkmayı bence başardı. Başakşehirin oyuna ağırlığını koyduğu dakikalarda yaptığı yüzde yüz kurtarışlarla, beraberlik fırsatı yakalamasına izin vermedi ve galibiyette büyük pay sahibi oldu.

İyi oynayan Galatasaray’ı izlemek gerçekten büyük zevk.
#Galatasaray
4 yıl önce
İyi futbol
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak