|
LuaLua ile şaka olmaz

Kimse ara transfer döneminin bu kadar hareketli geçeceğini tahmin etmezdi. Dünya yıldızları geldi, çilek birken iki oldu, eskiler yuvaya döndü, kimileri direkten döndü vs vs...

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi hedefi nedeniyle çıtayı yüksek tutunca diğerleri de altında kalmamaya çalıştı, kendi çapında Beşiktaş da...

Niang ve Dentinho"nun kiralık olarak alınması, mali tabloyla örtüşen, Ocak ayı itibariyle yapılacak en iyi transferler denilebilir. Özellikle Niang. Ancak dün Beşiktaş"ın sahaya sürdüğü kadroda Gökhan Süzen dışında ara transfer dönemi namına hiçbir şey yok… Dentinho 73 dakika yedekte, Niang tribünde…

Kadroda G.Saray derbisinden en büyük fark cezalıların yerlerine oynayanlar dışında Almeida"nın sahada oluşu. O da sadece 16 dakika kadar sürdü.

Beşiktaş 100 küsür haftadır eline geçen liderlik fırsatını Belediyespor ve G.Saray maçlarında teptiyse bunda kaçırmaktan çok yemenin de etkisi vardı.

Çok gol atmasının yanı sıra çok da gol yiyen Beşiktaş, dün defansif zaaflarının cezasını bir kez daha ödedi.

Karabükspor"un hücum gücünde Lua Lua"nın payı büyük. Shelton, İlhan Parlak ve Ahmet İlhan topu hızlı ileriye taşıyan isimler. Dün ilk yarıda bu isimlerden ikisi sahada yoktu; ikinci yarıda Mesut Bakkal, LuaLua hamlesiyle risk aldı. Hal böyle olunca da hem Beşiktaş, hem de Karabük defans hattına daha çok iş düştü.

Kartal, açık oynayan rakibi karşısında daha 55"te 3 farkı bulabilirdi; tecrübesiz Sinan birinde aceleci birinde yavaş davrandı. Top daha deneyimli Olcay"ın ayağına geldiğinde olması gereken oldu. Golün sevincini kutlayan Beşiktaşlı futbolculardan topu alıp, orta noktaya götüren, arkadaşlarını toparlanmaları konusunda uyaran Lualua"nın bu tavrı 6 dakika içinde olacakların en iyi yansımasıydı.

Karabük, 60"da 10 kişi kaldığında "maç yarım saat erken bitti" diyecektik ki; Kartal"ın gol yeme hastalığı nüksetti.

Ahmet İlhan"ın golünü normal karşılayabiliriz ancak Ersan Gülüm"ü hatası kesinlikle affedilemez. LuaLua ile şaka olmayacağını bilmiyor mu?

Affedilmeyecek bir durum da Samet Aybaba"nın Dentinho hamlesinde sahada yokları oynayan Sinan dururken Fernandes"i çıkarması. Hem oyunu çevirebilecek adam kulübeye çekildi, hem de küstürüldü. Gencecik Sinan da daha ilk maçta tribünlere yem oldu.

Son dakikalarda aut çizgisini göz göre göre geçmeyen topta Beşiktaş"ın bariz golü heba edildi ancak bu durum yanlışların üstünü örtmeye yetmez.

11 yıl önce
LuaLua ile şaka olmaz
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit