|

Yenikapı'ya nasıl gidilir? Yenikapı miting alanı ulaşım yolları!

7 Ağustos 2016 Pazar günü Yenikapı'da yapılacak miting alanına nasıl gidilir, ulaşım nasıl sağlanır? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. 15 Temmuz FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile tüm siyasi partilerin katılımı ile milli irade vurgusunun yapılacağı miting düzenleniyor. Yenikapı miting alanına Anadolu yakasından ve Avrupa yakasından denizyolu, metrobüs, metro, marmaray ile gidiş ulaşım alternatiflerini sizlere sunuyoruz. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:31 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 10:41 - 7/08/2016 Pazar
Diğer

7 Ağustos 2016 Pazar günü Yenikapı'da yapılacak miting alanına nasıl gidilir, ulaşım nasıl sağlanır? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Yenikapı miting alanına Anadolu yakasından ve Avrupa yakasından denizyolu, metrobüs, metro, marmaray ile gidiş ulaşım alternatiflerini sizlere sunuyoruz.



Yenikapı'dan dünyaya 'Türkiye dimdik ayakta' mesajı verilecek. . Yenikapı'da iktidarın yanı sıra darbeye karşı çıkan muhalefet partileri CHP ve MHP de yer alacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de birer konuşma yapacak.




Yenikapı'dan canlı yayın:




DENİZ YOLU İLE


Metro-Metrobüs ve Tramvay gibi ulaşım araçlarını kullanarak Feshane ve Yenikapı İDO iskelesine gelecek olan katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir:



1- Metrobüs Ayvansaray Durağını kullanarak Eyüp Feshane İskelesine gelecek katılımcılarımız için miting alanına ring gemi seferleri yapılacaktır.



2- Marmaray, Hacıosman-Yenikapı Metro hattı ve Havalimanı-Aksaray Metro hatlarını kullanarak Yenikapı İDO İskelesine gelen katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir.



METROBÜS İLE


Beylikdüzü-Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak gelinen olan Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır. Veya Uzunçayır istasyonundan, Otobüs ring araçları ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.



METRO İLE


Hacıosman-Yenikapı Metrosu, Havalimanı Aksaray Metrosu, Bağcılar Kabataş Tramvay hattı kullanılarak hem alternatif toplu ulaşım imkanları kullanılabilir hem de Yenikapı İdo İskelesinden yapılacak ring gemi seferleri ile ulaşım sağlanabilir.



Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.



MARMARAY İLE


Kazlıçeşme Yenikapı, Sirkeci istasyonlarından Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşılarak Kadıköy-Kartal metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.



İSTANBUL ANADOLU YAKASI İÇİN;


Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ilçelerinde; AK Parti İlçe Başkanlıklarının belirlediği merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır. Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır.



Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.



DENİZ YOLU İLE


Adalar ilçesi gemi ile Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlayacaktır.



Üsküdar ve Kadıköy TURYOL iskelelerinden ring gemi seferleri ile Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlanacaktır. Buradan yürüyerek miting alanına ulaşılacaktır.



Ayrıca Beykoz ilçe katılımcıları, tahsis edilecek gemilerle Maltepe İDO iskelesine ulaşım sağlayacaktır.



METROBÜS İLE


Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.



Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanacak katılımcılar için Uzunçayır istasyonundan ring araçları (Otobüsler) ile de miting alanına ulaşım sağlanacaktır.



METRO İLE


Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.



MARMARAY İLE


Kadıköy-Kartal Metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca, Ayrılıkçeşme istasyonundan miting alanına ring araçları (otobüsler) ile de ulaşım sağlanacaktır.



Not: Ayrıca, miting alanına ulaşımla ilgili ayrıntılı bilgileri AK Parti İlçe Başkanlıklarından alabilirsiniz.




MİLLİ İRADE VURGUSU


Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Başbakan Yıldırım'la yaptığı görüşmede bahsettiği OHAL ve KHK'lerden duyduğu kaygıları anlatması planlanıyor. Uzun bir konuşma yapması beklenmeyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının büyük bir bölümünü ise milli irade ve demokrasi konularına ayırdığı belirtiliyor.



BİRLİK MESAJI VERECEK


Bahçeli'nin de 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, birlik, bütünlük ve demokrasi mesajı vereceği öğrenildi. Cunta ve darbe dönemlerinin Türkiye'de bir daha yaşanmasına izin verilmeyeceğini vurgulayacak olan Bahçeli, siyasi, ideolojik ve dünya görüşü ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin Türk milletinin mensubu olduğuna değinecek. Ayrıca Bahçeli, ABD başta olmak üzere AB ve batı ülkelerinin Türkiye'ye yönelik darbe girişimi karşısında iki yüzlü olduğunu anlatacak.




#Yenikapı
#Yenikapı miting alanı
#Darbe girişimi
#Erdoğan
8 yıl önce