|

18. Dede Korkut şölenleri başladı

Bayburt'ta düzenlenen, '18. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni' başladı. Bayburt Valisi Hasan İpek, 'Dede Korkut Orta Asya'dan balkanlara kadar her yerde var ve Türk milletinin millet olmasındaki en önemli unsurlardan biri' dedi.

Aa
00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 16:41 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
18. Dede Korkut şölenleri başladı
18. Dede Korkut şölenleri başladı

Bayburt'ta düzenlenen, '18. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni' başladı.

Bayburt Türk Dünyası Parkı'nda başlayan etkinlikler kapsamında, önce Abdulkadir Varınca'ya ait hat ve tezhip ile Feridun Hacıhasanzade'nin, 'Her Yönüyle Her Köyüyle Bayburt' sergilerinin açılışı yapıldı.

Ardından Şölen Komitesi Onursal Başkanı da olan Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile çok sayıda vatandaş, Masat köyündeki Dede Korkut Türbesi'ni ziyaret etti. Vali İpek ve beraberindekiler türbeye çelenk koyup, dua etti.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, 'Dede Korkut Orta Asya'dan balkanlara kadar her yerde var ve Türk milletinin millet olmasındaki en önemli unsurlardan biri' dedi.


YAYLA BEYİ SEÇİLECEK

Çok sayıda Dede Korkut hikayesi bulunduğunu anımsatan İpek, 'Bunlardan bir tanesi Bayburt'ta geçiyor ve adı 'Bamsı Beyrek' hikayesi. Kültür ve tarih şehri olan Bayburt'ta bu yıl bu şölenlerin 18'incisini yapıyoruz. Bugün burada bu neşeyi yaşayan Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlar var' diye konuştu.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise Dede Korkut etkinlikleriyle insanların bir araya gelmesini sağladıklarını dile getirerek, 'İstiyoruz ki tarihimizin derinliklerinde kalan kültürel değerlerimiz hem şimdi hem de gelecek nesil tarafından tanınsın. İnsanımız aşıklar şölenimizle, cirit oyunlarımızla, şairlerimizle, tiyatrolarımızla ve akşam organize edilecek programlarla neşelensin' ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından KKTC, Gürcistan, Romanya, Polonya, Elazığ, İzmir, Gümüşhane ve Bayburt halk oyunları ekipleri gösteri sundu. 18. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, 15 Temmuz Pazar günü, Aydıntepe yaylasında yapılacak, 'Yayla beyi seçimi' ve halk oyunları gösterileriyle sona erecek.


12 yıl önce