|

2011 Kış Spor Oyunları bayrağı Erzurum'da

Çin'deki 24'ncü Kış Spor Oyunları sona erdi. 2011 Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları bayrağını alan Başkan Ahmet Küçükler, "Gururların en yücesini yaşıyoruz. 2011'de yapılacak kış oyunlarından yüzümüzün akıyla çıkacağız." dedi.

Cihan
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 16:44 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
2011 Kış Spor Oyunları bayrağı Erzurum'da
2011 Kış Spor Oyunları bayrağı Erzurum'da

Çin'in Harbin Kenti'nde düzenlenen 24'ncü Kış Spor Oyunları dün yapılan törenlerle sona ererken, Oyunlar Bayrağı da Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e verildi.

2011 Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları bayrağını alan Başkan Ahmet Küçükler, "Gururların en yücesini yaşıyoruz. 2011'de yapılacak kış oyunlarından yüzümüzün akıyla çıkacağız." dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Harbin kentinde yapılan oyunların kapanış töreninde Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, oyunlar bayrağını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Küçükler'e teslim etti. Binlerce kişinin izlediği kapanış töreninde Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekil Yunus Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Üniversite Sporları Federasyonu Prof. Dr. Kemal Tamer ile 80'e yakın Türk katılımcı da hazır bulundu.


DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞECEĞİZ

Oyunların Erzurum'da yapılmasının verdiği gururu yaşadıklarını aktaran Başkan Küçükler, Erzurum'un artık dünya ile bütünleşeceğini kaydetti. 2011 için yapılacak çalışmalara bahar ayı ile birlikte hız verileceğini kaydeden Küçükler, şunları söyledi: "Gösterdiğimiz kararlılık sayesinde 2011'i Erzurum'a kazandırmayı başarmıştık. Bugün oyunlar bayrağını aldık. Erzurum artık dünya ile bütünleşmiştir. Bu büyük organizasyon batı ile aramızdaki dengesizliği ortadan kaldıracaktır. Erzurum artık 2018 Dünya Kış Olimpiyatları'na aday şehirdir."

15 yıl önce