|

Adıyaman'ın iç dinamikleri ortaya çıkartılmalı

AK Parti Adıyaman milletvekili aday adayı Mehmet Şükrü Avseren Adıyaman'ın iç dinamikleri hayata geçirildiği zaman kısa zamanda adından söz ettirebilecek potansiyele sahip bir kent olduğunu söyledi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 28/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:47 - 28/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Adıyaman'ın iç dinamikleri ortaya çıkartılmalı
Adıyaman'ın iç dinamikleri ortaya çıkartılmalı

Adıyaman'dan AK Parti milletvekili aday adaylığını açıklayan Mehmet Şükrü Avseren, "Adıyaman iç dinamikleri hayata geçirildiği zaman kısa zamanda adından söz ettirebilecek potansiyele sahip bir kenttir." dedi. Avseren, Adıyaman'ın diğer komşu illerden çok farklı bir konumda olduğunun altını çizerek kentin Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya üçgeninde potansiyel büyüme şansını yeterince kullanamadığını belirtti. Adıyaman için önce sağlık ve iş imkanı sorunlarının çözümlenmesi gerektiğini anlatan Avseren şunları söyledi: "Adıyaman batıdaki pek çok ilden nüfus olarak da yerleşim alanı olarak da daha büyüktür. Daha iyi sağlık hizmetinden yararlanması için kısa zamanda Adıyaman da Tıp Fakültesi'nin açılması için girişimlerde bulunacağım. Ayrıca kalkınmada ara eleman ihtiyacı hala geçerliliğini korumaktadır. Adıyaman Üniversitesi'nde Teknik Eğitim Fakültesi'nin bulunması ilimizin sanayileşmesi için iyi bir fırsattır. Mesleki eğitimi bu açıdan desteklemek ve mevcut kapasitenin atıl kalmasını engellemek için şarttır. Turizm açısından da gelecek yıllarda daha farklı alternatif güzergâhların belirlenmesi ve farklı turizm etkinliklerinin organize edilme gerekliliği kaçınılmazdır"


Ülke kalkınması üzerine de görüşlerini belirten Avseren, günü kurtaran politikalarla geleceğe umutla bakmanın mümkün olmadığını, büyük hamlelerin en önemli unsurunun sağlam bir demokratik zemin olduğunu belirtti. "Sağlam bir demokrasi ekonomik krizleri göğüsleyebilirken, sağlam temellere oturmamış bir demokrasi en sağlam ekonomik programları bile altüst edebilir" diyen Avseren demokrasi mücadelesinde belirleyici unsurun halk olduğunu belirtti. Avseren, "Halkımız kendisinden yana olanı olmayanı tanıyor artık. Kendisinden yana olduğu kadar, kendisine güvenen ve güvenmeyenleri de tanıyor. Kendisine güvenenlere halkın da güveneceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. Her zaman her yarde insanlar için demokrasi istediğini kaydeden Avseren, hukukun da olaylar karşısında bir röntgen makinesi kadar tarafsız olması gerektiğini sözlerine ekledi.


1964 Kâhta doğumlu olan Avseren, memuriyet hayatı boyunca halkla iç içe oldu. 1988 yılında girdiği Eczacılık Fakültesi'ni 1992 yılında derece ile tamamlayan Avseren, AK Parti kurmayları ile gençlik yıllarından beri bir arada oldu. Fazilet Partisi'nin Kâhta ilçe kurucu başkanlığı görevini parti kapatılıncaya kadar sürdürdü. 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'ni rekor bir oyla birinci parti yaptı. Avseren'in düşünceleri günlük gazetelerde makale olarak yer aldı. Kent genelini ilgilendiren kültürel etkinlik platformlarında üye olarak yer alan Avzeren, Adıyaman Üniversitesi'nin kurulmasında siyasi ve idari boyutu ile ilgilendi.

17 yıl önce