|

Adnan Menderes külliyatı oluşturulacak

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu başkanlığındaki heyet, 'Adnan Menderes Külliyatı'nın oluşturulması için Türk Parlamenterler Birliği'nin düzenlediği resepsiyona katıldı. ADÜ Rektörü Boylu; Adnan Menderes Külliyatı için TBMM Başkanı Şahin ve parlamenterlerden destek istedi.

İha
00:00 - 17/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:19 - 17/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Adnan Menderes külliyatı oluşturulacak
Adnan Menderes külliyatı oluşturulacak

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu başkanlığındaki ADÜ heyeti, 'Adnan Menderes Külliyatı'nın oluşturulması için Türk Parlamenterler Birliği'nin düzenlediği resepsiyona katıldı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'e ait bir külliyat oluşturma çalışmaları nedeniyle Türk Parlamenterler Birliği'nin düzenlediği resepsiyonda ADÜ Rektörü Boylu'ya ADÜ İnsan Kaynakları Geliştirme ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. E. Didem Evci ile Adnan Menderes Külliyatı oluşturma komisyon üyeleri Doç. Dr. Talip Kabadayı ve Gülay Gündeay eşlik etti.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan'ın daveti üzerine resepsiyona katıldıklarını açıklayan Rektör Şükrü Boylu, resepsiyonda Adnan Menderes'i görmüş, onunla birlikte çalışmış ve yaşamış eski parlamenterlerle bağlantı kurma imkanı bulduklarını söyledi. 1992 yılında Aydın'da kurulan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile merhum Başbakan Adnan Menderes'in adı verilen ADÜ'nün adını taşıdığı büyük isim için külliyat oluşturma çalışmalarını başlattığını belirten Boylu, “Bu amaçla Türk Parlamenterler Birliği'nin düzenlediği 'Parlamenterler Onur Günü' resepsiyonuna katıldık. ADÜ olarak hedefimiz; merhum Başbakan Adnan Menderes dönemini görmüş ve yaşamış parlamenterlerimizle tanışmak, varsa ellerindeki bilgi ve belgelere ulaşmak ve en önemlisi bu döneme tanıklık eden parlamenterlerimizin anılarını, görüşlerini, görüntü kayıtlarını alarak tarihe ışık tutmaktır.” dedi.


'SEMPOZYUM GELENEKSEL OLACAK'


Boylu, resepsiyonda TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve çok sayıda eski ve yeni parlamenterlere Adnan Menderes Külliyatı oluşturmayla ilgili çalışmaları, geleneksel hale getirilmesi planlanan sempozyum ve ödüllü makale yarışması hakkında bilgi verdiklerini ve bu konuda destek talep ettiklerini anımsattı.

Kasım ayında 2 gün sürecek bir 'Adnan Menderes' sempozyumu planladıklarını kaydeden Boylu, şunları söyledi: “Özellikle Adnan Menderes döneminde yaşamış ve o günlere şahitlik yapmış parlamenterler, akademisyenler, düşünürler, yazılı ve görsel medyanın önemli isimleri ağırlanacaktır. Konu başlıkları ve konuşmacı isimlerinin tespiti devam etmektedir. Adnan Menderes adıyla sempozyum, ödüllü makale yarışması ve külliyat oluşturma çalışmalarında tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, gerçek ve tüzel kişilerin yardım ve destekleri bizim için çok değerlidir”


14 yıl önce