|

Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatı'ndan altın madalya

Özel Servergazi Fen Lisesi Öğrencisi Gülşah Onur Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye 1.si Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen “15. Ulusal Matematik Olimpiyatları” Antalya'da yapıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 19/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 16:55 - 19/05/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatı'ndan alt
Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatı'ndan alt

İki aşamalı olarak yapılan yarışmaya 1. aşamada Türkiye'nin birçok ilinden yaklaşık 700 öğrenci katılırken, elemede barajı geçen Lise 1. Sınıftan 30, Lise 2. Sınıftan 25 olmak üzere toplam 55 öğrenci 2. aşamaya katılmaya hak kazandı. Yarışmada Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencilerinden Gülşah Onur altın madalya, Hüseyin Cem Çırak bronz madalya, Fahrettin Külçeler ve İbrahim Uygun mansiyon ödülü aldı. Erzurum Aziziye Koleji, İzmir Yamanlar Koleji, Kocaeli Erkul Koleji, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Lisesi ve Antalya Toros Koleji madalya sevincini ve heyecanını doyasıya yaşadılar.

Özel Servergazi Liseleri Matematik Olimpiyat ve Proje Koordinatör Öğretmeni Kurbani Kaya, "Öğrencilerimiz çok ciddi, disiplinli ve özverili çalıştılar. Öngördüğümüz planlamaya ve programlamaya tam adapte oldular. Böylesi prestijli bir yarışmada 1. olmak ve altın madalyaya uzanmak bizim içinde çalışmamıza bir ödül ve motivasyon kaynağı oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarıyı hak etmişlerdi, emeklerini taçlandırmış oldular. Bu başarılı takım çalışmamız daha da disiplinli olarak gelecek yıllarda da devam edecektir" dedi. Özel Servergazi Liseleri Okul Müdürü Zeki Göçer, "Altın neslin altın çocukları, başarılı çalışmalarını altın madalya ile süslediler. Biz onları hayatın her aşamasında hep yukarılarda, hep gönüllerde görüyoruz, alkışlıyoruz. Bunun Akdeniz Üniversitesi tarafından da matematik alanında tescil edilmiş olarak görüyorum" diye konuştu.

14 yıl önce