|

Akyürek: KOMEK ile dostluk köprüleri güçleniyor

KOMEK kurslarına giderek mezun olan ve aynı kurslarda öğretici olarak çalışan 12 öğretmene, Konya KOMEK'te bir hafta süreyle kurs verildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu merkezler sayesinde ülkeler arası dostluk köprülerinin güçlenerek devam ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/08/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:45 - 17/08/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Akyürek: KOMEK ile dostluk köprüleri güçleniyor
Akyürek: KOMEK ile dostluk köprüleri güçleniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) yurt dışındaki şubelerinde eğitmen olarak çalışan 12 yabancı uyruklu öğretmen, Konya'da bir hafta süreyle kurs gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Bosna Hersek'in Saraybosna, Makedonya'nın Üsküp, Kalkandelen ve Gostivar şehirlerinde açılan KOMEK kurslarına giderek mezun olan ve aynı kurslarda öğretici olarak çalışan 12 öğretmene Konya KOMEK'te bir hafta süreyle kurs verildi.


"ÜLKELER ARASI DOSTLUK KÖPRÜSÜ"

Kurs sonunda mezun olan öğretmenler Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Makedonya, Bosna Hersek ve İspanya'ya KOMEK merkezleri açarak diğer şehirlere öncülük yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, bu merkezler sayesinde ülkeler arası dostluk köprülerinin güçlenerek devam ettiğini söyledi. Kurslarda geleneksel Türk el sanatlarının öğretildiğini dile getiren Başkan Akyürek, Bosna Hersek ve Makedonya'dan Konya'ya gelen 12 öğretmene görevlerinde başarılar diledi.


ÖĞRENCİLER ÖĞRETMEN OLDU

Makedonyalı öğretmen Seyhan Sabani ise, kendi ülkelerindeki kurslara katılarak mezun olduklarını ifade ederek, "Konya'dan gelen öğretmenler bizleri eğitti. Şimdi bizim de öğrencilerimiz oldu. Çok mutluyuz. Konya, beklediğimizden daha güzel bir şehirmiş. Buraya gelmekten ve Konyalıları tanımaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından misafir öğretmenler Başkan Akyürek'e el işlemesi tablo hediye etti.




15 yıl önce