|

Alaşehir'e tarım laboratuvarı

Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, ihracat merkezi haline gelen ilçede, tarım laboratuvarının önemli ihtiyaç haline geldiğini belirterek, 1 milyon dolara mal olacak laboratuvarın, Sultaniye'nin hasat sezonuna yetişeceğini kaydetti.

Aa
00:00 - 19/06/2007 Salı
Güncelleme: 18:17 - 19/06/2007 Salı
Yeni Şafak
Alaşehir'e tarım laboratuvarı
Alaşehir'e tarım laboratuvarı

Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir ihracatın teminat altına alınması amacıyla çok uluslu intertek şirketiyle yapılan anlaşma kapsamında, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde tarım laboratuvarı kuruluyor. Alaşehir Ticaret Borsasında 16 Temmuz 2007 tarihinden itibaren hizmete girmesi planlanan 1 milyon dolara mal olacak tarım laboratuvarında,zirai ilaç kalıntısı tahlilleri ve gıda testlerinin yapılabileceği,ayrıca kalite sistemleri belgelendirme ve denetim hizmetlerinin verileceği kaydedildi. Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, yaptığı açıklamada,ihracat merkezi haline gelen ilçede, bu tür bir laboratuvarın önemli ihtiyaç haline geldiğini belirterek, 3 aydır devam eden girişimler çerçevesinde merkezi Londra'da bulunan çokuluslu İntertek Şirketiyle sözleşme imzaladıklarını bildirdi. Soygür, sözleşme gereği 1 milyon dolara mal olacak laboratuvarın, Sultaniye'nin hasat sezonuna yetişeceğini kaydetti. Tarım laboratuvarının sadece ihracatçıya değil, bölge üreticilerine deisteğe bağlı olarak hizmet vereceğini ifade eden Soygür, şöyle devametti:"Ticaret Borsası binamızda kurulacak olan laboratuvarda zirai ilaçkalıntısı tahlili ve birçok gıda maddesinin gıda testi yapılabilecek. Laboratuvarın açılmasıyla birlikte Alaşehir, Türkiye'nin en önemliihracat merkezi konumuna gelecektir. Ege ve Akdeniz Bölgesi ağırlıklıolmak üzere yaş sebze ve meyve ihracatında başta laboratuvar hizmetiolmak üzere denetim ve belgelemede de yüzde yüz çözüm üretilecektir. "-"TÜRKİYE'DE İLK"-İntertek Test Hizmetleri A. Ş. Türkiye ve Bölge Ülkeleri (Mısır,Ürdün,Romanya, Bulgaristan, İsrail) Sorumlu Genel Müdürü Müge Moya iseşirketin, geçmişi Thomas Edison'a kadar uzanan köklü bir kuruluşolduğunu, 110'u aşkın ülkede 521 ofisi ve 273 test laboratuvarı ileuluslararası alanda hizmet verdiğini bildirdi.


Moya, şunları kaydetti:"Alaşehir Türkiye'nin en önemli yaş sebze ve meyve ihracatı yapılangümrük kapısı konumuna gelmiştir. Biz de bu potansiyeli ve ihtiyacıdeğerlendirerek, Alaşehir'de kuracağımız laboratuvar ile üretici -ihracatçı ve tüketici arasında bağımsız bir kuruluş olarak güvenli birköprü görevi üstlenmeyi amaçlıyoruz. İntertek, üreticinin veihracatçının, uluslararası tanınan bir kuruluştan almaya ihtiyaç duyduğuhızlı ve güvenilir test sonuçlarını temin edecektir. Laboratuvarhizmetimiz uzman kadromuz tarafından verilecek, kalite kontrol,belgelendirme ve denetim hizmetleri ile de desteklenecektir. Bu anlamda,Türkiye'deki ilk uygulama olacaktır. "

17 yıl önce