|

Ali Baba Şenliğini on bin kişi izledi

Şanlıurfa Karaköprü Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba Şenlikleri bu yıl on bin kişi katıldı. Şenliğin vazgeçilmezi olan Ali Baba Hayrat Tirit ikramı sabah namazı ile birikte başladı.

Ahmet Başak
00:00 - 24/10/2008 Cuma
Güncelleme: 18:21 - 24/10/2008 Cuma
Yeni Şafak
Ali Baba Şenliğini on bin kişi izledi
Ali Baba Şenliğini on bin kişi izledi

Bu yıl 10.su düzenlenen Ali Baba Şenlikleri kapsamında yapılması planlanan sünnet ve konser şöleni yaşanan terör olaylarının ardından iptal olmuştu. Karaköprü Beldesi ile özdeşleşmiş olan Ali Baba Hayrat Tirit ikramı belediye bahçesinde yapıldı.

Bir gün öncesinden hazırlanan 2 ton et ve 5 bin ekmek ile dev kazanlarda kaynatılan tirit sabah ezanı ile birlikte vatandaşlara ikram edilmeye başlandı. Yaklaşık 4 saat süren Tirit ikramına AK Parti Şanlıurfa Miletvekili Müfit Yetkin, Vali Yusuf Yavaşcan, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Ekinci, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanları ve 10 bin kişi katıldı. Devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneğinin yaşandığı bu tür etkinliklerde -Başkan Ahmet Güzel'in örnek bir davranış sergilediğini belirten Vali Yusuf Yavaşcan, 'Karaköprü Belediyesi her yıl binlerce kişiyi bir araya getiriyor, güzel bir sosyal kaynaşma, konser ve sünnet etkinliği yaşanan terör olaylarından dolayı iptal edildi. Bu konudaki hassasiyetinden dolayı Başkan Ahmet Güzel'i bri kez daha kutlarım' dedi. Karaköprü'de yıllardır Ali Baba Hayrat Tiritinin belde sakinlerince yapıldığını belirten Başkanı Ahmet Güzel de, 'Belediye olarak bu yıl 10.su düzenlediğimiz bu şenliklerde halkımızla kaynaşmayı daha da sağlamlaştırıyor. Son günlerde şehit olan mehmetçiklerimizin anısına konser ve sünnet şölenini iptal ettik' diye konuştu.

16 yıl önce