|

ANKARA-İSTANBUL 3 SAAT

Köseköy-Gebze YHT hattının temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 40 yıldan fazla bir süredir hasretle beklediği YHT ile Ankara'dan İstanbul'a kesintisiz 3 saat içerisinde gidebileceğini söyledi. Yıldırım. hattın toplam maliyetinin 146 milyon 825 bin 952 avro olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 29/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:16 - 29/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
ANKARA-İSTANBUL 3 SAAT
ANKARA-İSTANBUL 3 SAAT

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin 2013 yılında tamamlanacağını belirterek, 'Böylece 40 yıldan fazla bir süredir hasretle beklediği YHT ile Ankara'dan İstanbul'a kesintisiz 3 saat içerisinde gidebilecek' dedi. Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin Köseköy-Gebze kesiminin temel atma töreni Köseköy Tren İstasyonunda yapıldı. Törene Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı. Bakan Yıldırım, Köseköy-Gebze kesiminin bitirilmesiyle Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin tamamlanmış olacağını bildirdi. Yıldırım, 'Böylece 40 yıldan fazla bir süredir hasretle beklediği YHT ile Ankara'dan İstanbul'a kesintisiz 3 saat içerisinde gidebilecek. Ankara, dünya şehri, ticari başkentimiz İstanbul'la bütünleşecek' dedi.


2013 YILINDA TAMAMLANACAK

Bakan Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin 2013 yılında tamamlanacağını belirterek, 'İnşallah 2013'te hattın tamamını açarak İstanbul'u Kocaeli'ne, Sakarya'ya, Ankara'ya, Konya'ya, Bursa'ya, Sivas'a bağlayacağız' dedi. Yıldırım, "Tren yollarının gelişmesi sadece Türkiye'nin değil, Kafkasya'nın, Orta Asya'nın değil Avrupa'nın bağlantılarının da güçlenmesi anlamına geliyor' diye konuştu. YHT projelerinin Avrupa ile Asya arasında Türkiye'nin 'geçiş ülke' olma özelliğini daha da anlamlı hale getireceğini dile getiren Yıldırım, 'Türkiye ile AB birleşmesi olmadan demiryollarıyla bu birleşmeyi sağlamış oluyoruz' ifadesini kullandı.


HAT SAYISI 3'E ÇIKACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün'ün, projede hat sayısının 3'e çıkarılması isteğini de değerlendiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hattın üçe çıkarılması ve diğer bağlantılarla güçlendirilmesi, bu sipariş hemen yerine getirilecektir.'

AB Bakanı Eğemen Bağış da 122 yıl önce 1890 yılında inşa edilen Köseköy-Gebze hattını, Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğine uygun hale getirmek için temel atıldığını, böylece ecdadın emanetine de sahip çıktıklarını söyledi. AB'ye sonradan giren ülkelere göre Türkiye'nin ulaşım altyapısının daha gelişmiş olduğunu belirten Yıldırım, 'Ülkemizin geleceği için biz bu yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz" ifadesini kullandı


AB BÜYÜKELÇİSİ DEMİRYOLUNA DAHA FAZLA YATIRIM İSTEDİ

AB Büyükelçisi Jean Maurice Ripert da, konuşmasında, AB'nin böyle bir projenin destekçisi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Türkiye ile AB arasında bağların güçlendiğini ifade eden Ripert, Türkiye'nin ihracatının yüzde 45'inin AB'ye, Türkiye'deki yatırımların yüzde 80'inden fazlasının AB ülkelerinden olduğuna dikkati çekti. AB DG Regio Genel Direktörü Normunds Popens de, Ankara-İstanbul YHT Projesini 'Çok değerli proje' olarak nitelendirdi. Törende konuşma yapan Demiryol-İş Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergun Atalay da, Türk halkının Ankara-İstanbul hattı hizmete girmeden hızlı treni tam olarak bilmeyeceğini söyledi.


147 MİLYON AVROLUK PROJE

Ankara İstanbul arasındaki yolculuğu 3 saate düşürecek Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin son aşaması olan Köseköy-Gebze kesiminin toplam uzunluğu 56 kilometre. Hatta 9 tünel ve 10 köprü ile 122 menfezin tadilatı ve 28 yeni menfez ve 2 adet alt geçit inşa edilecek. Hattın yapımı sırasında yaklaşık 1 milyon 800 bin metreküp kazı ve 1 milyon 100 bin metreküp dolgu gerçekleştirilecek.Toplam maliyeti 146 milyon 825 bin 952 avro olan hattın finansmanının yüzde 85'lik bölümü olan 124 milyon 802 bin 59 avronun AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Fonundan karşılanacak. Törende ayrıca IPA ile finanse edilen Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesinin finansman anlaşması da imzalandı.

12 yıl önce