|

Arap Emirlikleri Konya'ya göz kırptı

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Hamriyah Serbest Bölgesi'nin yetkilileri KSO ile görüşmelerinde iki ülke arasındaki ticarette Konya'nın iyi bir köprü olduğu vurgulandı.

Umut Acar
00:00 - 28/11/2006 Salı
Güncelleme: 17:54 - 28/11/2006 Salı
Yeni Şafak
Arap Emirlikleri Konya'ya göz kırptı
Arap Emirlikleri Konya'ya göz kırptı

Konya Sanayi Odası ve Avrupa Bilgi Merkezi Konya ortak organizasyonu ile düzenlenen toplantıda Birleşik Arap Emirlikleri'nde ki Hamriyah Serbest Bölgesi'nin tanıtımı yapıldı. Hamriyah Serbest Bölgesi Kıdemli Satış Müdürü Muhamed Basheer, Satış Müdürü Saud Al Mazrouee, Proje Koordinatörü Sultan Shattaf bölgenin avantajları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. İki ülke arasında ticari işbirliğinin artmasından yana olduklarını ifade eden Hamriyah Serbest Bölgesi Kıdemli Satış Müdürü Muhamed Basheer, "Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri iki kardeş ülke. Tarihi ve kültürel bağlarımızı ekonomik ve ticari yönden de güçlendirmek için bu tür ziyaretleri gerçekleştiriyoruz."dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Tahir Şahin ise konuşmasında Konyalı sanayicilerin geçtiğimiz aylarda Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyareti esnasında gezi ve incelemelerde bulundukları Hamriyah Serbest Bölgesi'nde karşılaştıkları sıcak ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Şahin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin bulunduğu konum itibariyle diğer ülkelere açılan bir kapı olduğunu belirterek, "Bu görüşmeler sonucunda ihracatımızın gelişeceğine inanıyoruz. Körfez ülkelerine ihracatımızı arttırabiliriz."dedi. Serbest Bölge altyapısından ülkedeki vergi sistemine, enerji maliyetlerinden yetişmiş insan gücüne kadar bilgilerin sunulduğu toplantı sonunda heyet, sanayicilerin sorularını cevaplandırdı.



17 yıl önce