|

Arapçanın en iyileri belli oldu

3. Uluslararası Arapça Yarışmaları finali Bursa'da yapıldı. 8 Balkan ülkesinin 500 İmam Hatip Lisesi'nden 10 bini aşkın öğrencinin katıldığı elemelerde dereceye giren 80 öğrencinin final müsabakası için, İmam Hatipli öğrenciler 3 kategoride yarıştı.

Barış Gülkaya
00:00 - 18/05/2012 Cuma
Güncelleme: 18:25 - 18/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Arapçanın en iyileri belli oldu
Arapçanın en iyileri belli oldu

Yıldırım Belediyesi önderliğinde M.E. B. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, BİHMED, Ensar Vakfı, Önder İmam Hatipliler Derneği ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği proje ortaklığında, Merinos Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları finali yapıldı. Sabah erken saatlerde yarışmaya başlayan 80 öğrenci, 25 ülkesinden 350 milyon nüfusun konuştuğu Arapça dili için yarıştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan final müsabakasına Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin olmak üzere, Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BİHMED Başkanı Halil Eldemir ve çok sayıda İmam Hatip Lise öğrencisi ile vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı ve aynı zamanda Güneydoğu Avrupa Belediyeler Birliği (Nalas) Genel Başkanı olan Özgen Keskin, Balkanlardan gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğu belirtti. Konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ve BİHMED Başkanı Halil Eldemir'de, 3. Uluslararası Arapça Yarışması'nda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, organizasyona ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür ettiler. 8 Balkan ülkesinin 500 İmam Hatip Lisesi'nden 10 bini aşkın öğrencinin katıldığı elemelerde dereceye giren 80 öğrencinin final müsabakası için, İmam Hatipli öğrenciler 3 kategoride yarıştı.


SERTİFİKALARINI, ÖZGEN KESKİN VE JÜRİ ÜYELERİ VERDİ

3. Uluslararası Arapça Yarışmaları Final müsabakasında, Suriyeli ünlü sanatçı Yahya Havva ve Faslı Sanatçı Rashid Ghulam da söylediği ilahilerle katılımcılardan büyük alkış aldı. Geç saatlerde tamamlanan Arapça Yarışları final müsabakasında Şiir Okuma'da 1. Makedonya'dan Evzal Sinani, 2. Kosova'dan Besa Kqıku, 3. Türkiye'den Halime Yüsra Sürmeli, Hitabet kategorisinde 1. Kosova'dan Aıd Muslıu, 2. Türkiye'den Kemal Akdağ, 3. Sırbistan'dan Amar Muderizovic, Musiki kategorisinde ise 1. Kosova, 2. Bosna Hersek, 3. Hırvatistan gurubu oldu. Dereceye giren öğrencilere sertifikalarını, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve jüri üyeleri verdi. Başkan Keskin ayrıca jüri üyelerine de İznik Çinisi de hediye ederek, teşekkür etti. Çocukları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerinin, 20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 15.00'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılacağı törenle, verileceğini duyurdu. 3. Uluslar arası Arapça Yarışlarında birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere Ipad ve üçüncülere Iphone verilecek.

12 yıl önce