|

Avrupa'dan KO-MEK'e yakın markaj

Avrupa Birliği ülkeleri ile yürütülen Yerel ve Bölgesel Ağlarla Hayat Boyu Öğrenime Daha İyi Erişim Projesi kapsamında proje ortağı ülkeler KO-MEK'in yetişkin eğitiminde gösterdiği başarıyı yakın markajına aldı. Finlandiya ve Almanya, 45 yaş üstü yetişkin eğitiminde KO-MEK ile işbirliği yapacak.

Yeni Şafak
00:00 - 14/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:42 - 14/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Avrupa'dan KO-MEK'e yakın markaj
Avrupa'dan KO-MEK'e yakın markaj

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanındaki en önemli projelerinden olan ücretsiz Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) Avrupa'daki yetişkin eğitimine adeta model oluyor. Avrupa Birliği ülkeleri ile yürütülen Yerel ve Bölgesel Ağlarla Hayat Boyu Öğrenime Daha İyi Erişim Projesi kapsamında proje ortağı ülkeler KO-MEK'in yetişkin eğitiminde gösterdiği başarıyı yakın markajına aldı. Avrupalı eğitmenler bu konuda KO-MEK ile yeni projeler üretmek için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü ile Basın Yayın Daire Başkanlığı yetkilileri önceki hafta Almanya'nın Goslar kentinde AB Yerel ve Bölgesel Ağlarla Hayat Boyu Öğrenime Daha İyi Erişim Projesi içinde yer alan Fin ve Alman meslektaşlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine toplantıda Almanya ve Finlandiya'da yürütülen yetişkin eğitimi konularında bilgi aktarıldı. Avrupalı eğitmenler yürüttükleri eğitim programının içerikli olmasına karşın yetişkinlerin kurslara ilgi göstermediğini kaydetti.


KO-MEK İLE ORTAK PROJE TALEBİ

Yaptıkları araştırmalarda KO-MEK'in bu konuda son derece başarılı olduğunu gördüklerini ifade eden Avrupalı eğitmenler, projenin bitimini müteakip Büyükşehir Belediyesi ile yenide ortak proje geliştirmek istediklerini söyledi.


AVRUPALILAR'A KO-MEK BRİFİNGİ

KO-MEK adına toplantıya katılan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, yapılan çalışmalarla ilgili Avrupalı meslektaşlarına bir brifing verdi. KO-MEK'in yetişkin eğitimine büyük önem verdiğini kaydeden Yıldırım, Kocaeli'nde özellikle emekli olan vatandaşların kurslara katılması için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Kurslara gelen 45 yaş ve üstü vatandaşlara eğitimin her yaşta devam edebileceğini anlattıklarını söyleyen Yıldırım, "Bu kurslara gelen vatandaşlarımız aldıkları eğitim kalitesi ile ortaya birbirinden güzel örnekler çıkardı. Gençlerle girdikleri ortamda üretmenin mutluluğunu yaşamaya başladı. Bizler de bu vatandaşlarımızı özellikle basın yoluyla kamuoyuna tanıttık. Bunu gören diğer vatandaşlar da kurslara katıldı" dedi.

Hikmet Yıldırım, KO-MEK'te yetişkin eğitiminin yanı sıra işsizlik konusunda da önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin İŞKUR ile başlattığı İşgücü Eğitim Projesi'ne dikkat çeken Yıldırım, bu kurslarda eğitim gören işsiz vatandaşların eğitim alarak ileride iş bulma imkanı yakaladığını söyledi. Avrupalı eğitmenler yaşanan ekonomik krize yönelik hazırlanan söz konusu eğitim projesinde KO-MEK'in verdiği desteği takdirle karşıladı.


15 yıl önce