|

DÜNYAYA AYYILDIZ DAMGASI

AK Parti İl Danışma Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin bundan 10 yıl önce, 10 dakika sonrasında ne olacağı bilinmeyen bir yapıda olduğunu söyledi. Çağlayan, "Pasaportumuz yüzünden bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılırdı. Bugün şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan ay yıldızlı pasaporta sahip olmak şeref olmuştur. Artık ülkemizin dünyada önemli saygınlığı var" dedi.

Aa
00:00 - 4/06/2012 Pazartesi
Güncelleme: 16:49 - 4/06/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
DÜNYAYA AYYILDIZ DAMGASI
DÜNYAYA AYYILDIZ DAMGASI

Bir dizi ziyaret ve temel atma töreni için Konya'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Çağlayan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin bundan 10 yıl önce 10 dakika sonrasında ne olacağı bilinmeyen bir yapıda olduğunu söyledi.

10 yıl önce yurt dışına giden iş adamlarının pasaportları yüzünden ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Çağlayan, 'Pasaportumuz yüzünden bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılırdı. Bugün şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan ay yıldızlı pasaporta sahip olmak, bu ülkenin bir ferdi için şeref, onur olmuştur. Türkiye bu şerefi ve onuru yaşıyor. Artık ülkemizin dünyada önemli saygınlığı var' diye konuştu.

Çağlayan, Türkiye'nin bugün birçok ülkenin içine girdiği problemin çözümü noktasında önemli roller üstlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"10 yıl önce Türkiye borç almak için başkasından emir alan, talimat alan bir ülkeydi. 10 yıllık süre içinde ülkede birçok şey değişti. Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyenler zaman zaman ortaya çıkıyorlar. Siyaseten yapamadıklarını mahkeme ve hukuk yoluyla yaparak partimizi kapatmaya kadar gittiler."

IMF'YE OLAN BORÇ 1,2 MİLYAR DOLARA DÜŞTÜ

Ekonomik krizin tüm dünyayı sardığı bir ortamda Türkiye'nin ekonomisini her geçen gün daha da güçlendirdiğini anlatan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Şimdi bırakın IMF'nin kapısında beklemeyi, bırakın IMF'den borç almayı, bizden önceki dönemde koalisyon partilerinin bize bıraktığı 25 milyar dolarlık borcu biz ödedik. Nihayet 1,2 milyar dolara kadar düşürdük. Bir taraftan ekonomik standartları geliştiriyoruz, bir taraftan insanlarımızın yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz, bir taraftan eğitimde, sağlıkta çok önemli reformlar yapıyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma temposuna yetişebilmek için günde 19-20 saat çalıştıklarını anlatan Çağlayan, bu milletin hizmetkarı olduklarını, çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

'ÜLKE İÇİN GETİRDİKLERİ TEK PROJE YOK'

Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedefinin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu vurgulayarak, bu hedefe ulaşacaklarına olan inancının tam olduğunu kaydetti.

Halkın yaptıkları hizmetleri çok iyi bildiğini ve çok iyi değerlendirdiğini anlatan Çağlayan, "Ana muhalefet partisi, muhalefet partisinin, hiçbirinin bu ülke için getirdikleri tek proje yok. Ne ekonomide ne dış siyasette, ne iç siyasette, ne Türkiye'nin kalkınmasında... Güzel söylemiş bizim atalarımız; 'zenginin sermayesi züğürdün çenesini yorar'. Biz yapıyoruz onlar da çenesini yoruyor. Akşama kadar bunun dedikodusunu yapıyorlar, yapmaya devam etsinler. Biz ne yaptığımızı, ne yapacağımızı biliyoruz" diye konuştu.

12 yıl önce