|

Barco Tekstil üretime başladı

Barco Tekstil atölyesi faaliyetlerine başladı. Aralık ayından itibaren İş-Kur İl Müdürlüğü Projesi ile yüzde elli istihdam destekli iş garantili kurs kapsamında, 87 bayan kursiyer çalıştıran Barco Tekstil, 4,5 ay sonra ihracat yapmayı amaçlıyor.

Recai Deniz
00:00 - 7/02/2010 Pazar
Güncelleme: 12:26 - 7/02/2010 Pazar
Yeni Şafak
Barco Tekstil üretime başladı
Barco Tekstil üretime başladı

Muş Yaprak Tütün İşletmesinin kapatılmasının ardından Muş Valiliği'ne devredilen depolarda faaliyete başlayan tekstil atölyesi çalışmalarına başladı. Şu anda yüzde 20 kapasite ile üretim yapan tekstil atölyesinin kısa zamanda yüzde 100 kapasiteye ulaşacağı öğrenildi. Yaprak Tütün İşletmesi depolarında kurulan Barco Tekstil Atölyesi kursiyer çalışmalarına başladı. İlk etapta İş-Kur Müdürlüğü tarafından kurayla belirlenen kursiyerlerin eğitildiği atölyede Nisan ayı itibariyle üretime başlanacağı kaydedildi. 87 kursiyerin eğitim gördüğü Barco Tekstil Atölyesiyle ilgili bilgiler veren Metin Akaydın, atölyenin kurulması için 500 bin TL harcadıklarını belirtti. Atölyede spor giyim malzemesi ürettiklerini vurgulayan Metin Akaydın, kısa zamanda tam kapasite ile üretime başlayacaklarını ifade etti. Muş Valiliği tarafından kendilerine büyük destek verildiğini ifade eden Barco Tekstil İşletmesi sahibi Metin Akaydın; "Biz bu işe Yüzde 25 kapasite ile işe başladık. 3 yıl içerisinde yüzde 100 kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Muş için güzel bir yatırım oldu. Biz burada altyapımızı oluşturduk, şu anda tekstil atölyemizde üretime başladık. Muş'un ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Muş'a fabrika veya işyeri açılmaz diyenlere bir cevap niteliğindedir. Valilik bu tür işletme açanlara her türlü desteği sunuyor. Biz de Valiliğimizin destekle burada tekstil atölyesi açtık. Şu anda 87 tane bayan kursiyerimiz çalışıyor. Kursiyerlerimiz mesleği öğrendikten sonra tam anlamıyla üretime başlayacağız ve istihdam alanını genişleteceğiz" dedi.


KADINLAR İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

İş-Kur projeleri ile aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ve meslek öğrendiklerini belirten kursiyerler ise, "Burada hem meslek öğreniyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu mesleği öğrendikten sonra atölyede işe başlayacağım. Aldığım parayla hem çeyizimi hazırlıyorum hem de aileme destek veriyorum" diye konuştu. Özellikle tekstil alanında bayanların önemli olduğunu belirten, kursiyerler, "Bu tür yerlerin açılması Muşlu kadınlar için çok güzel bir fırsat. Kadınlar da çalışıp aile bütçesine katkıda bulunmak istiyorlar. Ailelerimizde çalışmamızı doğal karşılıyor. Çalışıp aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Bir anlamda ekonomik özgürlüğümüzü de elde etmiş oluyoruz” şeklinde konuştular. Öte yandan İtalya, Almanya ve Fransa gibi ülkelere ihracat yapmayı düşündüklerini belirten Metin Akaydın ise, şuanda bazı ülkeler ile anlaşma yaptıklarını bile vurguladı.



14 yıl önce