|

BAŞ PİSKOPOS HİLARİON CABUCCİ, 'MAVİ MARMARA'DAKİ ŞEHİDİMİZ'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

FURKAN KALPLERİMİZDE Filistinli Hristiyanların Baş Piskoposu Hilarion Cabucci, İsrail askerlerinin Mavi Marmara'da katlettiği şehitlerden Furkan Doğan'ın mezarını ziyaret etti. Cabucci yaptığı açıklamada, "Ben de şehit olan 9 kişi gibi hayatımı adalet için kurban etmeye hazırım" dedi.

Erdinç Teğmen
00:00 - 29/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 17:13 - 29/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
BAŞ PİSKOPOS HİLARİON CABUCCİ, 'MAVİ MARMARA'DAKİ
BAŞ PİSKOPOS HİLARİON CABUCCİ, 'MAVİ MARMARA'DAKİ

Filistinli Hristiyanların Baş Piskoposu Hilarion Cabucci ve Mavi Marmara katılımcısı Cezairli Reski Kerim, İsrail askerlerinin Mavi Marmara saldırısında şehit olan Furkan Doğan'ın mezarını ziyareti sırasında Baş Piskopos Cabucci yaptığı açıklamada, "Ben de şehit olan 9 kişi gibi hayatımı adalet için kurban etmeye hazırım" dedi. Baş Piskopos Cabucci ve Reski Kerim ile Ahmet Doğan ve İHH yetkilileri, Furkan Doğan'ın Talas ilçesinde bulunan kabrini ziyaret etti. Furkan Doğan'ın mezarında dua eden Baş Piskopos Cabucci, yaptığı açıklamada, "Ben Türkiye'ye, Furkan başta olmak üzere 9 tane şehidi ziyaret etmek için geldim. Furkan isim olarak 'ayıran' anlamında ama Furkan bizim kalplerimizde ve Allah'ın yanında. Biz buna inanıyoruz" şeklinde konuştu.


'BARIŞIN ÖNCÜLERİYİZ TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Furkan ve arkadaşlarının, İsrail'in zulmü altında olan Filistinliler için kendilerini feda ettiğini ifade eden Cabucci, "Benim özellikle Türkiye'ye geliş sebebim 9 şehide teşekkür etmekti. Bizim bu gemiyle Gazze'ye gidiş amacımız oradaki mazlum insanları, çocukları kucaklamak ve onlara yardım götürmekti. Fakat bu gemiyi engellediler. İnanıyorum ki tekrar yeni bir gemi Gazze'ye gidecek ve bu şehitlerimizin bereketiyle Filistin'e, Gazze'ye ve hatta Kudüs'e ulaşacaktır. Eğer Allah sizinle birlikteyse siz güçlüsünüzdür. Biz barışın öncüleriyiz ve kesinlikle teslim olmayacağız" diye konuştu.


32 YILDIR FİLİSTİN HASRETİ ÇEKİYOR

Kendisinin 32 yıldır Filistin'e dönemediğini anlatan Cabucci, "Fakat bütün kalbimle sevgili Furkan'ın şahadeti ve Türk gençlerinin şahadeti nedeniyle biz mutlaka Filistin'e, Gazze'ye ve eski kiliseye geri döneceğiz. Buna bütün kalbimle inanıyorum" dedi. Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise Hristiyanlar için önemli olan Noel kutlamalarını bırakarak Türkiye'ye gelen Baş Piskopos Cabucci'ye teşekkür ederek, "Mavi Marmara'nın dönüşü ile bizi desteklemesi, Furkan ile aynı amaç doğrultusunda, din farkı gözetmeden insanlık uğruna ortak noktada mücadele ettiği için kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



13 yıl önce