|

'Batman'ı el birliğiyle marka yapacağız'

Batman MÜSİAD Başkanı Suad Özdemir, marka şehir olmak için el birliği ile çalıştıklarını söyledi. Suad Özdemir, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yeşil bir kenti olan Batman ve buna bağlı yerleşim alanlarında çok sayıda görülmesi gereken tarihi ve turistik değerler vardır" dedi.

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 15/11/2011 Salı
Güncelleme: 17:53 - 15/11/2011 Salı
Yeni Şafak
'Batman'ı el birliğiyle marka yapacağız'
'Batman'ı el birliğiyle marka yapacağız'

Batman MÜSİAD Başkanı Suad Özdemir, marka şehir olmak için el birliği ile çalıştıklarına dikkat çekerek Batman'ın özelliklerinin diğer illere göre daha çok olduğunu dile getirdi. Orta Çağ'da bölgede dolaşmış Evliya Çelebi ve Şerefhan Bitlisi gibi Müslüman gezginlerin yazdıkları gezi notları ve yayınladıkları eserlerde Batman isminden sıkça bahsettiklerini dile getiren Özdemir, "Tarihi kayıtlarda da görüldüğü gibi, Batman ismi Orta Çağ'dan beri kullanıla gelmiş ve Batman Çayı ile bütünleşen bir isim olarak karşımıza çıkmıştır" dedi. Tarihi kaynaklara baktığımız zaman, insanların ilk defa yerleşik hayata geçiş yaptığı ve akabinde medeniyetler kurduğu yerlerin başında Batman'ın da geldiğini belirten MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir, şehrin maden yatakları yanında tarihi zenginlikleri ile de dolu olduğunu dolayısıyla bir değil birçok açıdan marka şehir özelliklerini içinde barındırdığını kaydetti. Özdemir, şunları söyledi: "On bin yılın üstünde bir tarih ve kültür birikimine sahip Batman'da kurulu bulunan petrol sanayii ve tesislerine paralel olarak artan yatırımlar, insanların buraya göç etmesine neden olmuştur. Batman'a yapılan bu göçler, beraberinde farklı kültürlerinde transfer olmasına olanak sağlamıştır. Bu zengin sosyal ve kültürel doku ile folklorik yaşam tarzı, harmanlanarak Batman'da iyiden iyiye kendini göstermektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yeşil bir kenti olan Batman ve buna bağlı yerleşim alanlarında çok sayıda görülmesi gereken tarihi ve turistik değerler vardır"


BATMAN DIŞARIYA AÇILMAYI BEKLİYOR

"Öncelikle ilimizi dışa açmamız gerektiği ortak kanımızdır" ifadesini kullanan Özdemir, Batman'a yabancı ve yabancı olmayan yatırımcıları, alıcıları satıcıları ve turistleri sürekli artan bir ivme ile şehrimize çekebilmenin yollarının aranması gerektiğini vurguladı. Bu yüzden ile has ürünlerin marka tescillerini yaptırarak işe başlamak gerektiğini söyleyen Özdemir, Valilik ve belediyenin uyum içinde çalışması, sivil toplum kuruluşlarından da destek alınarak, bu anlamda ortak bir komisyonun kurulmasını istedi. Özdemir, görev dağılımının yapılması yani endüstriyel tanıtımlar, turizm tanıtımları, coğrafi tanıtımlar, tarihi tanıtımlar ve patent almış ürünlerin tanıtım ve gelişimi için çalışan farklı masalar oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.


KUTU

TANITIMLAR İÇİN YAPILACAKLAR

•Buralarda görev alacak insanlara rahat çalışma ortamı oluşturularak performanslarının ve çalışmalarının ilimize katkıları yakından takip edilmelidir.

•Bu çalışmalarda en önemli unsurun ilimizi diğer illerden farklı kılan ürün ve nitelikleri üzerine yoğunlaşmalıyız.

•Kente gelenlere misafirperver davranmalıyız. Bölgemizin en önemli karakter yapısını oluşturan misafirperverlik unsurunu daha da geliştirerek sürekli yukarı doğru bir ivme ile seyretmesini sağlamalıyız.

•İlimize dışarıdan gelen konuklara kendi kültürümüzü dayatmak yerine onların kültürleriyle harmanlayarak kaliteli hizmet üretmeliyiz.

•İlimizi, gelecek yabancıların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde yapılandırmalıyız.

•Hemşerilerimizi yabancı konuk ağırlamak için gerekli eğitimlerin verilebilmesini sağlamalıyız.

•Yatırım ve ticaret yapmak için ziyarete gelen insan ve kuruluşların bürokrasisini azaltmalıyız.

•Fuar düzenlemeli ve kongrelere önem vererek, dışarıda ki kongrelere de ev sahipliği yapmak için çalışmalıyız.

•İş dünyasına danışmanlık ve rehberlik edecek ajanslarımızın kurulmasını sağlamalıyız





12 yıl önce