|

Bitlis'in bazı okulları öğretmen bekliyor

Yeni eğitim öğretim dönemi başlayalı birkaç hafta oldu. Ancak Bitlis'in bazı ilçelerine bağlı köylerde öğretmen eksikliği nedeniyle desler yapılamıyor

Barzan Şerefhanoğlu
00:00 - 3/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:18 - 3/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Bitlis'in bazı okulları öğretmen bekliyor
Bitlis'in bazı okulları öğretmen bekliyor

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Özkavak, Çıtak, Taşüstü, Güzelli, Oduncular, Yemişveren, Gedikpınar, Çayrası, Tahtalı, Cevizyatağı köylerinde 2007-2008 eğitim - öğretim yılı henüz başlamadı. Güroymak'a bağlı Gölbaşı ve Günkırı Beldeleri'nde ise 5 ilköğretim okulunun sınıf öğretmeni olmadığından ders yapılamıyor.Güroymak ilçesi Özkavak Köyü Muhtarı Tacettin Sulan köyde 90 öğrencileri olduğunu belirterek okulda şu anda sadece okul müdürünün 5 sınıfa yetişmeye çalıştığını kaydetti. Sulan, defalarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Kaymakamlığa başvurdukalrını ancak bir sonuç alınamadığını ifade etti.



MUHTAR ÖĞRETMENLİĞE SOYUNDU

Eğitime başlayamayan bir başka okul olan Çıtak Köyü'nde de öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. Köy Muhtarı M. Salih Sevinç her yıl tekrarlanan bu sorundan dolayı kendisinin çoğu zaman kara tahta başına geçtiğini anlatarak, "Ancak öğretmenlik yapmam yasal olmadığı için Kaymakamlık bana öğrencilere ders vermemi yasakladı. Ben ilkokul mezunuyum ancak öğretmen gelmezse okulun kilidini kırıp öğrencilere ders vermeye devam edeceğim" diye konuştu.


VELİLER ANKARA'YA GİDECEK

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ise şunları söyledi: "Köylerimizde öğretmen ve derslik sıkıntılarımız var bu sıkıntıları en kısa zamanda gidermeye çalışacağız. Güroymak ilçesinde 106 tane ders ücretli öğretmen aldık atamalarını onaylamak için Güroymak Kaymakamlığı'nın imzalamasını bekliyoruz. Kaymakamlık imzaladıktan sonra öğretmen sıkıntılarının büyük bir bölümü ortadan kalkacaktır. Bunun yanında bazı köy okullarımızda derslik sıkıntısı olduğu için bazı sınıflarda 45 veya 50 öğrenci ders görebiliyor bu sıkıntıları da en yakın zamanda çözüme kavuşturacağız"

Öte yandan veliler atamaların yapılmaması ve öğrencilerin okula başlayamamaları halinde Milli Eğitim Bakanlığını protesto etmek için Anakara'ya gideceklerini belirttiler. Okulları açılmayan öğrenciler de her gün okul kapıları önüne gelerek gelerek öğretmenleri beklediklerini söylüyorlar.




17 yıl önce