|

Bolu Dağı'na 60 milyon dolarlık plaza

Bolu Tüneli'nin açılmasıyla zor durumda kalan işletmeler için Bolu Dağına Plaza kurulacağını söyleyen Bolu Dağı A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, plaza için 60 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini ve en az 2800 kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

Aa
00:00 - 24/07/2007 Salı
Güncelleme: 18:20 - 24/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Bolu Dağı'na 60 milyon dolarlık plaza
Bolu Dağı'na 60 milyon dolarlık plaza

Bolu Dağı A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Bolu Tünelinin açılmasıyla zor durumda kalan işletmeler için Bolu Dağına Plaza kurulacağını söyledi. Projeyi Başbakana anlattıklarını ve destek sözü aldıklarını belirten Daylan, 60 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini ve en az 2800 kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi. Daylan, şirketi, İstanbul-Ankaraotobanı üzerindeki Bolu Dağı Tünelinin tamamlanmasıyla Kaynaşlı ileAbant arasında faaliyet gösteren işletmelerin iş ve istihdam kaybınıönlemek amacıyla kurduklarını söyledi.


"ELMALIK MEVKİİNDEKİ 500 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ ALMAK İSTİYORUZ"

Daylan, Başbakan'ın verdiği güvencenin kendilerini mutlu ettiğinibelirtirken, Plaza için Elmalık Köyü mevkiinde Karayolları GenelMüdürlüğü tarafından ayrılan ve üzerine tesis kurulması planlanan 500dönümlük araziyi almak istediklerini kaydetti.

"Talebimiz, arazinin, Karayolları Genel Müdürlüğüne ait tahsisinkaldırılmak suretiyle, Hazine'ce Otoyol çıkış müsaadeli olarak bedelimukabilinde şirketimize satılmasıdır" diyen Daylan, arsayı almalarıhalinde ortaklarıyla birlikte 60 milyon dolarlık dış kredi bularakyatırım yapmayı öngördüklerini bildirdi. Adnan Dayla, bu yatırımla en az 2 bin 800 kişiye istihdamsağlayacaklarını söyledi. Daylan, bu projede hep birlikte yer alıp, faaliyetleri sürdürmeyihedeflediklerini anlatırken, "Biz yol üzerinde projemizigerçekleştireceğimiz büyüklükte arazinin şirketimize tahsisi veya 49yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralanması veya satılmasını istiyoruz" dedi.


BOLU DAĞI PLAZA

Verilen bilgiye göre toplam 80 bin metrekare kapalı alana sahip olacak"Bolu Dağı Plaza"'da termal otel, kongre ve SPA merkezi, market, yapımarket, büyük, mağazalar, tekstil mağazaları, spor ürünleri mağazaları,deri mağazaları, çikolata ve kuruyemiş büfeleri, jetonlu çocuk oyunparkı, tır ve kamyon parkı, ibadethane, banka, jandarma karakolu, sergialanı, turizm ofisi, gezinti parkı, yataklı termal otel ve kongremerkezi bulunacak. Yaklaşık 2 bin 800 kişinin istihdam edileceği tesislerin yıllık yabancıturist hedefinin 200 bin kişi olarak belirlendi.


ORTAKLIK YAPISI

Adnan Daylan, şirketin kurucu ortakları ve bu ortakların temsilettikleri illere ilişkin şu bilgileri verdi:"Bolu: Adnan Daylan, Emin Gökdemir(Gökdemir Tesisleri)Düzce: İsmail Çolak(İsmail'in Yeri), Cevdet Bektaş(Bozbey Tesisleri),SAvaş Korkmaz (Cafer Usta'nın Yeri) Recep Uçar, (Uçar'ın Yeri) TahirÖzçelik(Abant Tesisleri), Hasan Özçelik(Avrasya Tesisleri)Adnan Daylan, 8 kurucu ortağın yanı sıra şirketin CEO'ları Raşit DoğanEnhoş, Ömer Baday ve Mustafa Behçi Özek'e de hisse verdiklerini anlattı. Kurucu ortakların hisselerinin şu anda yüzde 10 ile yüzde 20 arasındadeğiştiğini belirten Daylan, protokole göre kurucuların hisselerininyüzde beşle sınırlandırılacağını söyledi. Daylan, Kaynaşlı ile Abant arasında işletmesi bulunan herkesin şirkettenhisse alabileceğini sözlerine ekledi.


BOLU DAĞI MARKASI

Ortaya çıkacak mağduriyetlere alternatif projeler üreterek hiçbir ayrım yapmaksızın herkese iş ve aş imkanı oluşturmak ve yılların emeği ileoluşan Bolu Dağı markasını yaşatmayı hedeflediklerini anlatan Daylan, esnafarasında birleşmeyi sağladıktan sonra CEO'lar vasıtasıyla kapsamlı birproje hazırladıklarını belirtti. Sonrasında 4 Temmuz'da Bolu'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'aprojelerini sunduklarını belirten Daylan, Başbakan'la yaptıkları görüşmekonusunda şunları anlattı:"Yetkililer, her görüşmemizde 'Düzce ile Bolu birleşsin gelsin'diyorlardı. Esnaflar arasında birleşme sağlayarak proje hazırladık. Dahasonra Başbakanımızdan randevu talep ettik. Bu görüşme sayın Başbakan'ın4 Temmuz'da kentimize yaptıkları seyahatte valilik binasındagerçekleşti. Şirket ortaklarımızdan Recep Uçar'la birlikte SayınBaşbakanımız'a bilgi verdik. Başbakanımıza şirketin kurulma amacını veprojemizi anlattık. 'Sayın Başbakanımız, (birleşin gelin) demiştiniz,birleştik geldik, projemizi hazırladık, finansmanımızı ayarladık,emirlerinizi bekliyoruz' dedik. "


17 yıl önce