|

Bornova-Karadağ kardeşliğine önemli tanıklar

Bornova ile Karadağ'ın Bar şehri arasındaki Kardeş Şehir Anlaşması töreninde önemli konuklar ağırlandı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Balkan ülkelerinin birçoğuna gitme fırsatı buldum. Karadağ'ı ve Bar şehrini de ziyaret ettim. Güzel doğasını görüp, sıcak insanları ile tanıştım. Türkiye ile Karadağ arasında hiç düşmanlık olmadı. Hep dostluk yaşandı" dedi.

Vahap Dabakan
00:00 - 30/12/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:24 - 30/12/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bornova-Karadağ kardeşliğine önemli tanıklar
Bornova-Karadağ kardeşliğine önemli tanıklar

Karadağ'ın Bar şehri ile Bornova Belediyesi arasında 'Kardeş Şehir' anlaşması imzalandı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ndeki imza törenine Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Ramo Bralic, Karadağ Meclis Başkan Vekili Rıfat Rastoder, Karadağ Bar Milletvekili Sulio Mustafic ve Bar Belediye Başkan Yardımcısı Zdravko Gvozdenoviç ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da tanıklık etti. İki şehir için önemli bir gün yaşandığını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ben, Balkan ülkelerinin birçoğuna gitme fırsatı buldum. Karadağ'ı ve Bar şehrini de ziyaret ettim. Bu ülkenin güzel doğasını görüp, sıcak insanları ile tanıştım. Türkiye ile Karadağ arasında hiç düşmanlık olmadı. Hep dostluk yaşandı. Bornova'da çok sayıda Balkan kökenli ve Karadağlı hemşerilerimiz var. Biz de Bar ile ilişkilerimizi ve kardeşliğimizi geliştirmeye karar verdik. İmzaladığımız Kardeş Şehir Anlaşması, bu anlamda önemli bir adım olacak. Bu anlaşmayı kesinlikle kâğıt üzerinde bırakmayacağız. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yapılabilecek tüm işbirliklerini hayata geçireceğiz. Ben, bizi bu önemli günde yalnız bırakmayan başta Karadağ Ankara Büyükelçisi Ramo Baliç olmak üzere bu ülkenin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.


BUGÜN BURADA SEVGİ DEĞİŞ, TOKUŞU YAŞIYORUZ

Önemli bir olaya tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu belirten Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Ramu Braliç de şöyle konuştu: “Bugün burada sevgi değiş, tokuşu yaşıyoruz. İmzalanan anlaşma ile iki kardeş toplum arasındaki ilişkiler daha da geliştirilecek. Böyle bir olaya tanıklık etmek bize büyük mutluluk verdi. Ayrıca imzalanan anlaşmanın kâğıt üzerinde kalmayıp uygulanması için biz de elimizden geleni yapacağız” dedi. Karadağ Meclis Başkan Vekili Rıfat Rastoder de, Bornova gibi Türkiye'nin büyük ve önemli ilçesinin belediyesi ile kendi ülkelerinin bir şehrinin kardeş şehir olmasının gurur verici olduğunu belirterek, “Ben bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok iyi niyetlerle başlatılan bu girişimin iki şehir için de iki ülke için de çok yararlar getireceğine inanıyorum. Bundan sonra hepimiz bu ilişkilerin gelişmesi için daha da büyük bir şevkle çalışacağız” diye konuştu. Anlaşma öncesi konuk heyeti makamında kabul eden Başkan Sındır, Bornova hakkında detaylı bilgiler sundu. Anlaşmanın imzalandığı Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde de Karadağ ve Bar şehri ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. Ayrıca salonda yapılan çekilişle iki kişiye Türk Hava Yolları'ndan Karadağ'a gidiş dönüş uçak bileti hediye edildi.

13 yıl önce