|

Boyraz: Siz Tokat için ne yaptınız?

AK Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz ana muhalefet de dahil olmak üzere AK Parti'yi eleştirenlere "Son yirmi yıldır iktidar olarak Tokat'a ne yaptınız?" diye sordu.

Yeni Şafak
00:00 - 6/03/2007 Salı
Güncelleme: 18:00 - 6/03/2007 Salı
Yeni Şafak
Boyraz: Siz Tokat için ne yaptınız?
Boyraz: Siz Tokat için ne yaptınız?

Tokat AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz Parti binasında basın toplantısı düzenledi. Boyraz yaptığı açıklamada AK Parti'yi eleştirenlere, son yirmi yıldır iktidar olarak Tokat için ne yaptıklarını sordu. "Tokat AK Parti döneminde hayallerine tek, tek kavuşuyor. İddia ediyoruz. Tokat son 50 yılın en büyük yatırımını AK Parti döneminde aldı." diyen Boyraz, Tokat'ın elbette tüm sorunlarının bitmediğini ancak bardağın hep boş tarafının görüldüğünü söyledi. Boyraz, "At gözlüğü takmış olanlara, bardağın sürekli boş tarafını görmek isteyenlere birazcık ufuk açmak istiyoruz. Bu gün AK Parti'yi eleştirenler, ana muhalefet dâhil, son yirmi yıldır iktidar olarak Tokat'a ne yaptınız? Anlatın dinleyelim. Hala suyu olmayan, kanalizasyonu olmayan, doğru dürüst yolu olmayan köyler kimin eseri. Hala doğru dürüst okulu olmayan, sağlık evi olmayan köyler kimin eseri. Sahipsiz, kimsesiz bıraktığınız, hiçbir yatırım yapmadığınız beldeler, ilçeler kimin eseri " şeklinde konuştu.


SAĞLIK VE EĞİTİMDE BÜYÜK ATAK

Tokat'ın artık hastaneler şehri olarak anıldığına dikkat çeken Boyraz, yaklaşık yirmi yıldır vatandaşların hastanesizlikten yakındığını, AK Parti Hükümeti sayesinde kısa bir süre sonra bölgenin en modern hastanesinin Tokat'ta kurulacağını ifade etti. Boyraz 400 yataklı hastanenin 3 yıl gibi kısa bir zamanda bitirileceğini söyledi. Boyraz bununla birlikte Recep Yazıcıoğlu Hastanesi'nin ve Cevdet Aykan Hastanesi'nin prefabrik inşaatının hızla devam ettiğini, Hayır, Turhal Kazova Devlet Hastanesi'nin ek binası inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığını kaydetti. Boyraz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın Erbaa ilçemizin Gökalp beldesi var. Oraya sağlık merkezi yaptırıyoruz. Merkezin zemin etüt projesi yapılıyor. Demek ki AK Parti pansuman çözümler üretmiyor. Tokat'ın en ulaşılmayan yerine bile sağlık ocağı yaptırıyor. Sağlık personeli gönderiyor. Şimdi sormak lazım yıllarca köylü üzerinden siyaset yapanlar hiç köylümüzün sağlığını, eğitimini düşündünüz mü? Sağlığın dışında Tokat için büyük bir Fen Lisesi inşaatımız sürüyor. İnşallah dev bir kompkles olacak. Fen lisesinin 500 kişilik spor salonu,300 kişilik pansiyonu olacak. Artık ilimiz sağlıkta yaptığı atakları eğitimde de sürdürecek. " Tokat'a Güreş Eğitim Merkezi yaptırılması için de düğmeye bastıklarını dile getiren İl Başkanı Boyraz, Çevre yolu konusunda da "Nasıl hastane işinde yüzümüzün akıyla çıktıysak, nasıl havaalanımızı ulaşıma açtırdıysak, nasıl ilimizi doğal gaz kapsamına aldırdıysak Çevre yolu işini de bitireceğiz. Şu aşamada sanat yapısı işlemleri sürüyor tamamlanınca ihale sürecine girecek "diye konuştu.



17 yıl önce