|

Boztepe Ordu'nun turizm markası olacak

Turizm yatırımlarını inceleyen Vali Orhan Düzgün, "Çalışmalar tamamlandığında Boztepe, Ordu'nun turizm markası haline gelmiş olacaktır" dedi.

Kamil Anahar
00:00 - 11/12/2010 Cumartesi
Güncelleme: 17:14 - 11/12/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Boztepe Ordu'nun turizm markası olacak
Boztepe Ordu'nun turizm markası olacak

Trabzon Valisi Orhan Düzgün, ilk önce Ordu'nun turizm yönünden en önemli çekim noktalarından olan Boztepe'de, bir süre önce yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanan restorant ve kafeterya inşaatını inceledi.Yapımı devam eden turistik tesisin inşaat çalışmaları hakkında işletmeci Celal Avcı'dan bilgi alan Vali Orhan Düzgün, inşaatın çevre düzeniyle birlikte turizm sezonu başlamadan, bahar mevsimi başında bitirilmesini arzu ettiklerini söyledi.Boztepe'nin, Ordu'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdikleri yer olduğunu söyleyen Vali Orhan Düzgün, “Boztepe, panoramik görüntüsüyle herkesin ilgisini çeken bir yer. Ordu'nun tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayan bir mekan. Boztepe'nin turizm açısından gerektiği gibi değerlendirilebilmesi için öncelikle modern ve geniş bir turistik tesise ihtiyaç duyulmaktaydı. Daha önce var olan tesis artık ihtiyacı karşılayabilecek durumda olmadığından yıkılarak yerine daha güzel ve modern bir tesis yapılmasını istedik. Açılan ihale sonrası mevcut işletmecimiz bu yatırımın yapılmasına talip oldu. Bugün görüyorum ki tesisin inşaatı kısa sürede belli bir aşamaya gelmiş. Hızla yapımı tamamlanarak, çevre düzenlemesiyle birlikte tekrar halkımızın hizmetine girmiş olacak. Tesisin hemen yanında yer alan yamaç paraşütü rampasını da düzenleyerek, atlayışlara uygun hale getireceğiz. Yenilenen modern tesisiyle, yamaç paraşütü pistiyle, çevre düzenlemesiyle Boztepe daha farklı bir hale gelecektir" dedi.


ANEMON OTEL İNŞAATI 2011'DE TAMAMLANACAK

Boztepe'ye alternatif çıkış yolu olarak düşünülen Oğmaca-Yaraşlı-Boztepe yolunun yapımı konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Vali Düzgün, "Çalışmalar tamamlandığında Boztepe, Ordu'nun turizm markası haline gelmiş olacaktır" diye konuştu. Vali Orhan Düzgün, Taşbaşı Mahallesi'nde yapımına başlanan Anemon Oteli'nin inşaatını da inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ile birlikte otel inşaatının yapıldığı yere giden Vali Orhan Düzgün, inşaat çalışmalarını yürüten müteahhit Tahir Odabaş'tan bilgi aldı. Anemon Otel inşaatı çalışmalarını yürüten müteahhit Tahir Odabaş, inşaat çalışmalarının herhangi bir aksaklık olmadan havaların da iyi gitmesiyle birlikte hızla devam ettiğini, inşaat çalışmalarının 2011 yılı içinde tamamlanarak, oteli Ekim ayında hizmete açmaya planladıklarını söyledi.


13 yıl önce