|

Budak: EXPO bölge illerini kalkındıracak

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki oda ve borsa başkanlarını iftar yemeğinde buluşturdu. EXPO 2016'nın sadece Antalya'nın projesi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Budak, "EXPO'yu Isparta'dan Burdur'a, Manavgat'tan Afyonkarahisar'a bütün bölgeyi içine alan bir kalkınma projesi olarak görüyorum" dedi.

Cihan
00:00 - 25/07/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:56 - 25/07/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Budak: EXPO bölge illerini kalkındıracak
Budak: EXPO bölge illerini kalkındıracak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, EXPO 2016'nın sadece Antalya'nın projesi olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. EXPO'yu Isparta'dan Burdur'a, Manavgat'tan Afyonkarahisar'a bütün bölgeyi içine alan bir kalkınma projesi olarak gördüğünü ifade eden Budak, 'Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve ilçelerimizi de içine alan pek çok proje beklentimiz var.' dedi.

ATSO, Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki oda ve borsa başkanlarını iftar yemeğinde buluşturdu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ın ev sahipliğindeki iftara ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, odanın yönetim kurulu üyeleri ile Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Yalvaç, Dinar, Manavgat, Kumluca oda ve borsa başkanları katıldı. Budak, Ramazan'ın birlik, beraberlik ayı olduğunu, bu münasebetle bölgedeki oda ve borsa başkanları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EXPO 2016 çalışmaları hakkında da bilgi veren Çetin Osman Budak, bu süre zarfında Antalya'ya demiryolunun getirilmesini arzu ettiklerini ifade etti. EXPO'nun yapıldığı her bölgeye kalkınma ivmesi kazandırdığına işaret eden Budak, şunları kaydetti: 'Son olarak Hollanda Venlo'da düzenlenen botanik EXPO'yu yerinde gördük. Venlo yapılan at ve üst yapı yatırımları ile 10 yıl sonra geleceği seviyeye bugünden ulaşmış. İki otobanla Hollanda ve Almanya'ya bağlanmış, demiryolu, lojistik merkezler yapılmış. Günde 40-50 bin ziyaretçi geliyor. Antalya'nın da 2016 yılı hedefinde mutlaka demiryolu projesi de olması gerekiyor.'

ANTALYA BİLGİ SİSTEMİ' PROJESİ İLE TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATILDI

ATSO olarak hayata geçirdikleri 'Antalya Bilgi Sistemi' projesi ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını da aktaran Budak, 'Antalya'nın ticaret ve sanayi envanterini çıkarıyoruz. Dilerseniz bu projede edindiğimiz bilgi ve tecrübeyi bölge odalarıyla paylaşabiliriz.' dedi. Antalya'da organize sanayi bölgesinin artık çok fazla genişleme imkânı kalmadığını da belirten ATSO Başkanı Budak, bu yüzden Antalya'da sanayi yatırımı yapmak isteyenleri Bucak, Isparta ve Burdur'a yönlendirdiklerini kaydetti.


12 yıl önce