|

Bulgaristan'dan Türk yatırımcıya çağrı

Bulgaristanlı belediye başkanları Mustafa Dündar'la yaptıkları görüşmede destek çağrısında bulundular. Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Atalay, “İçinde bulunduğumuz ağır yükü taşımada bizlere destek olacak Türk yatırımcılara ve belediye başkanlarımıza kapımız sonuna kadar açık” dedi.

Barış Gülkaya
00:00 - 29/01/2012 Pazar
Güncelleme: 17:47 - 29/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bulgaristan'dan Türk yatırımcıya çağrı
Bulgaristan'dan Türk yatırımcıya çağrı

Kuzey Bulgaristan belediye başkanlarından oluşan heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Ziyarete, Bulgaristan Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı ve HÖH Milletvekili Hristo Biserov, HÖH Milletvekili ve Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, Samuil Belediye Başkanı Beytulla Salih, Isperih Belediye Başkanı Beysim Basri, Kubrat Belediye Başkanı Remzi Halilov, Zavet Belediye Başkanı Ahter Veliev ve Tsar Kaloyan Belediye Başkanı Ahmed Ahmedov'dan oluşan heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı. Belediye başkanları, kendileriyle tek tek tanışan Başkan Dündar'a, kendi bölgeleri hakkında bilgi verdi. Avrupa'nın içinde bulunduğu ekonomik krizin Bulgaristan'da özellikle Türk nüfusunun yoğun olarak yaşandığı bölgelerde derin izler bıraktığı söyleyen HÖH Milletvekili ve Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, “İçinde bulunduğumuz ağır yükü taşımada bizlere destek olacak Türk yatırımcılara ve belediye başkanlarımıza kapımız sonuna kadar açık” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a bölgeye verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Atalay, “İş birliğimizi somut adımlarla da desteklediğimiz zaman inanıyorum ki iki taraf için de daha verimli bir tablo ortaya çıkacak” diye konuştu.


'HUZURUMUZ TÜRKİYE'YE DE YANSIYACAK'

Bulgaristan ile kardeş belediyeler aracılığıyla sürekli iletişim içinde olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar ise ülkelerarası ilişkilerin gelişmesinde en önemi etkenin vizelerin kaldırılması olduğunu belirtti. Sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesinin ekonomik ilişkileri de olumlu yönde etkileyeceğine değinen Başkan Dündar, “Omurtag Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. O bizim için önemli bir köprü. Oradaki insanlarımızla buluşmalı ve ortak platformları daha da güçlendirmeliyiz. Bundan sonraki süreçte de desteğimizi her zaman göstereceğiz” dedi. Bulgaristan'daki huzurun Türkiye'yi de etkileyeceğini söyleyen Dündar, “Çevremizde huzur varsa, bizlerde huzurlu oluyoruz, güzellikler paylaştıkça artacaktır. Bu doğrultuda Türklerin yoğun olarak yaşadığı Deliorman Bölgesi'ne katkılarımız her zaman olacaktır” şeklinde konuştu. Başkan Dündar, görüşmenin sonunda Ramadan Atalay'a Bursa bıçağı hediye ederken, Atalay ise “bıçak hediye edene bizim orda bozuk para verilir” diyerek Dündar'a cebinden çıkardığı bozuk parayı verdi. Atalay ayrıca Dündar'a desteğinden dolayı plaket takdim etti.


12 yıl önce