|

Burdur'da 'Hadi gel beraber okuyalım' projesi

Milli Eğitim Müdürlüğü "Üreten Okullar" projesi kapsamında "İyilik Meleği" ve Hadi Gali Gel de Beraber Okuyalım" projelerini hayata geçirdi. Valisi İbrahim Özçimen, çocuklara, "Sizi tebrik ediyorum. Yaptığınız bu güzellikleri alkışlıyorum" dedi.

Cihan
00:00 - 16/10/2009 Cuma
Güncelleme: 17:04 - 16/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
Burdur'da 'Hadi gel beraber okuyalım' projesi
Burdur'da 'Hadi gel beraber okuyalım' projesi

Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü "Üreten Okullar" projesi kapsamında "İyilik Meleği" ve Hadi Gali Gel de Beraber Okuyalım" projelerini hayata geçirdi. Proje kapsamında her okul kendi projesini kendi üretecek ve uygulayacak.

Eğitim kenti olarak anılan Burdur'da Milli Eğitim Müdürlüğü yeni projeler üretmeye başladı. Müdürlüğün hazırladığı "Üreten Okullar" projesi kapsamında Sakarya İlköğretim Okulu da 2 projeyi hayata geçirdi. Okulun bu kapsamdaki ilk projesi olan "İyilik Meleği" ile öğrenciler yaptıkları iyilikleri asılan kutuya bırakıyor. İyilikler kutuda bir hafta birikiyor. Kurulan komisyonla yapılan iyilikler inceleniyor ve haftanın birincisi seçiliyor. Seçilen iyilik meleğine 100 temel eserden bir kitap hediye ediliyor. Projenin önceki yıllardaki gibi etkili olması ve iyilik meleklerinin bütün Türkiye'ye yayılması hedefleniyor.

Sakarya İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Burdur Valisi İbrahim Özçimen, yapılan iyilikleri yerinde inceledi.

VALİDEN GÜZELLİKLERE ALKIŞ

Özçimen kutudan çıkardığı birkaç kâğıtta yazılanlara baktı. Özçimen'in okuduğu bir kâğıtta şunlar yer aldı: "Bugün bir arkadaşım oynarken düştü ve dizini yaraladı. Onun dizinin sarılması için yardım ettim."Özçimen'in açtığı bir başka kâğıtta da şunlar yazıyordu: "Annem çok hastalandı. O iyileşinceye kadar onun yerine evdeki işleri ben yapıyorum. Yemek, bulaşık ve temizlik işlerini aksatmamaya çalışıyorum."

Sakarya İlköğretim Okulu'nun diğer uygulamaya koyduğu proje ise "Hadi Gali Gel de Beraber Okuyalım". Projeyle okulun 2 ve 3'üncü sınıf öğrencileri haftanın 2 günü ilk derste velileri ile 40 dakika kitap okuyor. Projeye destek vermek için Vali Özçimen de çocuklar ve velilerle 40 dakika boyunca kitap okudu.Öğrencilere gayretlerinin semerelerini ileride göreceklerini ifade eden Özçimen, çocuklara, "Sizi tebrik ediyorum. Yaptığınız bu güzellikleri alkışlıyorum." dedi.


İYİLİK MELEĞİ ÇOCUKLAR

Burdur olarak yeni bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İbrahim Özçimen, bu tür çalışmaların çocukların gelişimlerinde önemli rol oynadığını belirtti. Projesi benzerlerinin geçen yıllarda uygulandığını ve çok önemli sonuçlar elde edildiğini belirten Özçimen, "İyilik Meleği" projesi ile de aynı başarıyı almayı beklediklerini kaydetti.

Okul Müdürü Raşit Koç ise bugüne kadar çeşitli sebeplerle kitap okumanın tadına varmamış öğrenci velilerine projeyle bu alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirtti.


15 yıl önce