|

Bursa Fas'a model oluyor

Fas'ın Başkenti Rabat'ın Belediye Başkanı Fathallah Oualalou, Marmara Belediyeler Birliği'nin resmi temasları için ülkesini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den tarihi mirasın korunması çalışmalarında destek istedi. Başkan Altepe ise, gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 16/12/2009 Wednesday
Güncelleme: 17:52 - 16/12/2009 Wednesday
Yeni Şafak
Bursa Fas'a model oluyor
Bursa Fas'a model oluyor

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Fas Krallığı'na düzenlenen resmi ziyaret, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında gerçekleştirildi. Fas'ın başkenti Rabat'ta Belediye Başkanı Fathallah Oualalou tarafından karşılanan heyet, ülkenin tarihi mekanlarını gezerek belediyenin çalışmaları hakkında brifing aldı. Özellikle tarihi mirasın korunması çalışmalarında Başkan Altepe'den destek isteyen Rabat Belediye Başkanı Fathallah Oualalou, “Kadim tarihi ve zengin mirası ile dünyanın önemli şehirlerinden biri olan Bursa ile ortak faaliyetler yürütmek istiyoruz. Bu işbirliğinin iki ülke arasında var olan dostluk ilişkilerini daha da iyi düzeye taşıyacağına inanıyoruz. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi dokuyu koruma ve restorasyon çalışmaları alanındaki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz” dedi.


PROTOKOL İMZALANDI

Gerek Osmangazi Belediye Başkanlığı gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kaderine terk edilen ecdad yadigarı tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda önemli çalışmalara imza atan Başkan Altepe ise Rabat'a gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi. Görüşmenin ardından Bursa ile Rabat arasında tarihi miras ve kültür alanında işbirliği protokolü imzalandı. Rabat Belediye Başkanı Oualalou, bu konuda yapılan çalışmaları yerinde görmek için en kısa zamanda Bursa'yı ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.


HEYET 'AFRİKA ZİRVESİ'NE KATILACAK

Başkan Recep Altepe'nin yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan, AB ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Murat Daoudov, Birlik iştiraki olan Marmara Belde Yapım Şirketi Temsilcisi Birgül Gayretli ile Fatih, Bağcılar ve Çerkezköy belediyeleri temsilcilerinin de yer aldığı heyet, Kazablanka kentinde de temaslarda bulundu. Ülkenin ekonomi merkezi olan Kazablanka'da Belediye Başkan Vekili Abdurrahim Outass ve Kazablanka Bölge İdaresi yetkilileri tarafından karşılanan heyet, burada da belediye çalışmaları konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Marmara Belediyeler Birliği heyeti, Marakeş'te yapılacak Afrika Belediye Başkanları Zirvesi'ne de katılacak.


14 years ago