|

Bursa-Hessen ilişkileri gelişiyor

Almanya'nın Hessen Hessen şehri ile ve Bursa arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli bir adım atıldı. Beraberindeki heyet Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret eden Jörg-Uwe Hahn, ki şehir ve ülke arasında çok yönlü ortaklık ve benzerlik var" dedi.

İha
00:00 - 13/07/2010 Salı
Güncelleme: 16:34 - 13/07/2010 Salı
Yeni Şafak
Bursa-Hessen ilişkileri gelişiyor
Bursa-Hessen ilişkileri gelişiyor

Avrupa Entegrasyon Bakanı ve Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn ve beraberindeki heyet Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Hessen ve Bursa şehirleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli bir adım atıldı. Heykel'deki vilayet konağında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Harput, iki ülke arasında çok yönlü ve güçlü ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi. Vali Harput, "İki ülke arasında ciddi münasebetler var. Hem ekonomik hem de duygusal dostluk bağlarımız var. Hessen ve Bursa şehirleri arasındaki temaslar dostluk çerçevesinde devam edecektir. İki şehir ve ülke arasında çok yönlü ortaklık ve benzerlik var" dedi. Sıcak ve samimi karşılama sebebiyle Harput'a teşekkür eden Hahn, Bursa ile münasebetleri geliştirmek istediklerini vurguladı. Önyargıların yıkılmasını ve her iki halkın bir birini anlamasını hedeflediklerini kaydeden Hahn, "İlişkilerin geliştirilmesi için farklı enstrümanlar var. Karşılıklı öğrenci değişimi olabilir. Ayrıca Bursa ve Hessen'deki dernekler arasında karşılıklı kültür alışverişi ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesini istiyoruz" diye konuştu.


"WESTERWELLE'NİN SÖZLERİNİ DESTEKLİYORUM"

Finans ve ulaşım merkezi Frankfurt'un da yer aldığı Hessen eyaletinde farklı milletlerden insanların yaşadığını dile getiren Jörg-Uwe Hahn, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde öneli adımlar attığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'in "AB'nin Türkiye ile imtiyazlı ortaklık fikrini eskimiş bir tabir olarak görüyorum. Dünya siyasetinde önemli ölçüde etkisi artan Türkiye ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerekir" açıklamasını desteklediğini ifade eden Hahn, "Almanya Federal Dışişleri Bakanımızın görüşlerini sonuna kadar destekliyorum. Türkiye AB girmeli" dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Harput, Hahn'a güvercin figürlü bir çini tabak hediye etti. Hahn ise Harput'a Hessen'de üretilen bir fincan takımı armağan etti.


14 yıl önce