|

Bursa proje zengini

Busiad'ın Çekirge Toplantılarının konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son bir yıllık çalışmaları ve gelecekteki projeleri hakkında sanayicileri bilgilendirdi. Başkan Altepe, “Rakidal adımları kararlılıkla atıyoruz. Bursa'da yapılacak çok iş var. Atılacak çok adım var. Binlerce proje var” dedi.

İha
00:00 - 24/08/2010 Salı
Güncelleme: 17:06 - 24/08/2010 Salı
Yeni Şafak
Bursa proje zengini
Bursa proje zengini

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa için yapılacak binlerce proje olduğunu belirterek, "Radikal adımları kararlılıkla atıyoruz" dedi. Kültürpark içerisindeki Altınceylan Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan ile çok sayıda sanayici katıldı. Arif Özer, Başkan Altepe'yi Çekirge Toplantıları'nda ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Ardından söz alan Başkan Altepe, son bir yıllık çalışmalarını, devam eden hizmetler ve projelerini sanayicilere sundu. Bursa için gerçekleştirilen projelerin bir bir hayata geçeceğini kaydeden Altepe, "Bursa için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşların beklentilerini cevaplamaya gayret gösteriyoruz. Bursa için birçok proje ürettik. Bu şehir için daha hayata geçecek yüzlerce proje var. Bursa'yı ilgilendiren tüm konuların üzerine gidiyoruz" dedi.


'İRADEMİZİ ORTAYA KOYDUK'

Bursa'nın her alanda ön plana çıkması için siyasi görüşlere bakmaksızın tüm kent dinamikleriyle işbirliği yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini dile getiren Başkan Altepe, tramvay üretim projesinin belediye-sanayici işbirliğinin en somut örneği olduğunu söyledi. Bu alanda Bursa'nın yeterli altyapıya sahip olmasına rağmen sadece gerekli iradenin ortaya konması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, "Göreve gelir gelmez bu idareyi ortaya koyduk ve 'bizim sanayicimiz daha kaliteli vagonları daha uygun fiyatlara üretir' dedik. Bursa markası olan Durmazlar Makine'nin kısa sürede aldığı yol, bu tramvayların yazılımından, yürüyen aksamına kadar tamamen yerli olarak üretilebileceğini ortaya koydu. Şu anda numune aracımız üretiliyor. 2011 başında denemeleri yapılacak ve üretim belgeleri alınınca da seni üretim başlayacak" diye konuştu.


'SADECE BELEDİYE BÜTÇESİYLE OLMUYOR'

Bursa'nın üretim ve sanayi şehri olmasını istediklerini kaydeden Altepe, “Bu konuda katkı koyan Bursalı işadamlarına şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü bu yapılacak işler bir tek belediye bütçesiyle olmuyor. Bursa'da yapılacak çok iş var. Atılacak çok adım var. Binlerce proje var" şeklinde konuştu.

Kestel metro hattının 5 ay içerisinde başlayarak 1 ya da bir buçuk yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Altepe, kentin doğusu ile batısını metro hattıyla birleştirme hedeflerine yaklaştıklarını belirtti. Altepe, "Şehrin en büyük meselelerinden biri ulaşım. Bursa'yı metro ağlarıyla döşüyoruz. Kestel hattı için çalışmalarımız son aşamada. Kestel hattına 5 ay içerisinde başlayarak, kent içi ulaşımda rahat bir nefes almayı istiyoruz. Şehir içi tramvay çalışmaları hızla sürüyor. Kısa zanda büyük mesafe kat ettik" diye konuştu.

14 yıl önce