|

Bursa'yı demirağlar sarıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi trafiği rahatlatma amacıyla kentin raylı sistemlerle donatılması çalışmaları kapsamında planladığı Heykel-Garaj (T1) tramvay hattının birinci aşamasının sözleşmesi törenle imzalandı. Sözleşme gereği, 6,5 kilometrelik tramvay hattı en geç bir senede tamamlanacak.

Barış Gülkaya
00:00 - 20/07/2012 vendredi
Güncelleme: 18:09 - 20/07/2012 vendredi
Yeni Şafak
Bursa'yı demirağlar sarıyor
Bursa'yı demirağlar sarıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi trafiği rahatlatma amacıyla kentin raylı sistemlerle donatılması çalışmaları kapsamında planladığı Heykel-Garaj (T1) tramvay hattının birinci aşamasının sözleşmesi törenle imzalandı. Geçtiğimiz ay yapılan ihaleyi kazanan İspanyol firması ile imzalanan sözleşme gereği, 6,5 kilometrelik tramvay hattı en geç bir senede tamamlanacak. Bursaray'ın T1 hattı olarak adlandırılan 'Stadyum Caddesi- Altıparmak Caddesi- Atatürk Caddesi- Heykel- İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Kent Meydanı- Darmstad Caddesi' güzergahının ilk aşama sözleşmesi BURULAŞ'ta düzenlenen törenle imzalandı. Heykel- Garaj (T1) Tramvay Hattı yapım sözleşmesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Comsa SA Kontak Drektörü Pedro Miguel Rivero Moya arasında imzalandı.

YOLLAR KAPANMAYACAK

Sözleşmede yapım zamanı 1 yıl olmasına karşın çalışmaların 10 ay içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Altepe, çalışma boyunca inşaat güzergahındaki yolların ulaşıma kapanmayacağını söyledi. Tramvay hattının tamamlanmasıyla araç trafiğinin de aynı güzergahta süreceğini belirten Altepe, 2009 yerel seçimler sürecinde vadettikleri gibi şehrin trafik sorununu çözmek için demirağlara yöneldiklerini kaydetti. Bursa'da, trafik sorununun, dünyanın diğer modern ve çağdaş şehirlerinde olduğu gibi demirağlarla çözüleceğini kaydeden Altepe, Bursa'yı demir ağlarla öreceklerini ve Yıldırım'dan Nilüfer'e kadar kentin çağdaş ve kesintisiz ulaşımla buluşturulacağının sözünü verdiklerini, bu sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Avşar ile Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy'un da katıldığı törende konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Comsa SA Kontrat Direktörü Pedro Miguel Rivero Moya arasında sözleşme imzalandı.

13 İSTASYON YER ALACAK

Stadyum Caddesi- Altıparmak Caddesi- Atatürk Caddesi- Heykel- İnönü Caddesi-Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Kent Meydanı- Darmstad Caddesi güzergahı boyunca 13 istasyon yer alacak. 1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman, 3 trafo binası imalatı gerçekleştirilecek. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi tramvay hattı ile kesişen bölgede özel raylı sistem çalışması yapılacak. Acil durumlar için uygun yerlere 4 adet cep hatları da projelendirildi.

Proje kapsamında; kazı-dolgu ve altyapı drenaj sistemlerinin oluşturulması, ray döşenmesi, istasyonların inşası, kataner sistemi mevcut trafik sinyalizasyonuyla uyumlu sinyalizasyon sistemleri ve scada sistemlerinin yapılması ile tramvay araçlarının bakım-onarımı için atölye binası yapılacak.

il y a 12 ans