|

Candan yapılan en güzel iyilik

Organ bağışçılarının yakınları ''Organ Bağışı Haftası'' münasebeti ile vefatından sonra organları bağışlananlar için Yeşil Cami'de düzenlenen Mevlid-i Şerif'te gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Mehmet Emin Ay bir insanın canından bir başkasına vermesinin, candan yapılan en güzel iyilik olduğunu dile getirdi.

Cihan
00:00 - 10/11/2013 Pazar
Güncelleme: 16:15 - 10/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Candan yapılan en güzel iyilik
Candan yapılan en güzel iyilik

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, ''Organ Bağışı Haftası'' münasebeti ile vefatından sonra organları bağışlananlar için Mevlid-i Şerif okuttu. Yeşil Camii'ndeki mevlid törenine katılan organ bağışçılarının yakınları gözyaşına hakim olamadı. Okunan mevlidin duasını İl Müftüsü Mehmet Emin Ay yaparken, etkinliğe katılanlar cami çıkışında kurulan standda organ bağışında bulundu.

MEVLİD İLE ORGAN DESTEKÇİLERİMİZ ANDIK

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her yıl 3 ila 9 Kasım arasının ''Organ Bağışı Haftası'' olarak kutlandığını hatırlatarak, müdürlük olarak vatandaşlarda organ bağışı duyarlılığı oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliklerin ilki olarak Yeşil Camii'nde vefat ettikten sonra organları bağışlanmış olan insanları anmak için il müftülüğü desteği ile Mevlid-i Şerif okuttuklarını anlatan Akan, ''Geçen yıl organ bağışında şampiyon olan Bursa''da bu işi daha ile götürmek için çalışıyoruz. Bu etkinliğe organ bağışında bulunan merhumların yakınları da katıldı." dedi.

DİYANET'TEN BAĞIŞA DESTEK

İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ise bir insanın canından bir başkasına vermesinin, candan yapılan en güzel iyilik olduğunu belirterek, ''Organ bağışı hususunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın görüşleri medyada yer aldı. Bizler de bu hafta çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir dizi faaliyetlerine müftülük olarak destek veriyoruz.'' dedi. Ölmüşlerin tek gıdasının Kuran-ı Kerim olduğunun altını çizen Müftü Ay, organ bağışının önemine dikkat çekerek vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

GÖZYAŞINI TUTAMADI

45 gün önce beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Gizem Uysal''ın babası Erol Uysal ise, kızının organlarından sonra gözyaşları içinde kendi organların da bağışladı. Uysal, ''Kızım 45 gün önce beyin kanaması geçirdi. 8 gün yoğun bakımda kaldı. Bütün organlarını bağışladık. Ben de bu gün organlarımı bağışlıyorum.'' diyerek gözyaşı döktü. Kocası İrfan Çakır''ın organlarını bağışlayan eşi Şehnaz Çakır da, ''Ben eşimin 4 organını bağışladım, Allah kabul etsin. Eşim Allah'ın izni ile can verdi ise o da öteki dünyada huzur içinde yatsın. Bizden ricada bulundular ve başka can kurtaracaksın dediler. İnsan ve Müslüman olarak görevimizi yaptık. Dinen de bir sakıncası olmadığın öğrendik. Onlar yaşadıkça onların duası yeter.'' dedi.

10 yıl önce