|

Cici Taksi Köprülü Kavşağı kar da yağsa trafiğe açılacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cici Taksi Köprülü Kavşağı'nın 90 günde bitirilemeyeceği yönünde yapılan eleştirilere cevap verdi: Hiç bahanemezi yok. Kar da yağza bu kavşağı açacağız"

İha
00:00 - 13/11/2007 Salı
Güncelleme: 18:33 - 13/11/2007 Salı
Yeni Şafak
Cici Taksi Köprülü Kavşağı kar da yağsa trafiğe aç
Cici Taksi Köprülü Kavşağı kar da yağsa trafiğe aç

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cici Taksi Köprülü Kavşağı'nın belirtilen zamanda biteceğini belirterek, "Kavşak çalışmalarında zaman aşımı yoktur. Zamanında bu köprü bitecek ve trafiğe açılacaktır. Hiç kimse rahatsız olmasın" dedi.

Bolu Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanan Cici Taksi Köprülü Kavşağı'nda sona gelinirken, köprünün taahhüt edildiği gibi 90 günde bitirilemeyeceği yönünde yapılan eleştirilere Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz cevap verdi.

Kavşağın 90 günde bitirileceğini ifade ettiklerini ve aradan 75 gün geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Kavşak çalışmalarında zaman aşımı yoktur. Zamanında bu köprü bitecek ve trafiğe açılacaktır. Hiç kimse rahatsız olmasın. Belki üç beş gün önce veya sonra bitebilir ama netice olarak burası açılacaktır. Ben hep şunu söyledim, hiçbir şekilde hiçbir bahaneye sığınmayacağız. Kış da olabilir yaz da. Bu kavşağı hizmete açacağız" dedi.

İlk olarak kavşağın alt köprü çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve diğer geçitlerdeki sorunun burada yaşanmayacağını belirten Başkan Yılmaz, "Beşkavaklar geçidine araçla girdiğinizde yol seviyesinde düşüş yaşanıyor. Fakat Cici Taksi kavşağının alt geçidinde yola baktığınız zaman meyilin ne kadar düzgün, doğru olduğunu görebiliyorsunuz. Yani burada böyle bir sorun yaşanmayacak. Üstten geçişi daha önce verdik. Alttan kentin kuzey-güney bağlantı geçişini de hemen verebilecek durumdayız. Bizi bu çalışmada sıkıntıya sokan konu ise köprülü kavşak türü yapılarda kazma vurulduğu andan itibaren yerin altından hiç bilmediğimiz şeyler çıkabiliyor. Çünkü yeraltı çok bilinen bir bölge değil. Mesela şu anda karşı tarafta Telekom'un bir kablosu karşımıza çıktı ve yerin altına indirmekle meşgulüz. Dolayısıyla yeraltında ne bulacağımızı bilemiyoruz. Ama şunu söyleyebiliriz ki Bolu Belediyesi olarak dediğimiz zamanda, gününde işleri bitirilebilir bir noktaya gelmeye başladık" diye konuştu.


16 yıl önce