|

Çiftçi borçlarına erteleme

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, 18 Nisan'daki kuraklık ve fırtına nedeniyle yaşanan ürün kaybından zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini ifade etti.

Yeni Şafak
00:00 - 27/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:46 - 27/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Çiftçi borçlarına erteleme
Çiftçi borçlarına erteleme

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, 18 Nisan'daki kuraklık ve fırtına nedeniyle yaşanan ürün kaybından zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini ifade etti. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İl Teşkilatında il başkan yardımcılarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Suriye'deki karışıklıklarının artması ile birlikte ülkenin üzerinde karanlık senaryoların tekrar faaliyete geçirildiğini ifade eden Baloğlu, 'Terörün asıl hedefi ülkemizin birlik ve beraberliğidir, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarıdır. Çünkü hedef AK Parti'dir.' dedi.

YENİ TREN GARI İHALESİ YAPILDI

Konya'daki yatırım ve proje çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Baloğlu, 'Ankara Konya hızlı tren seferleri hizmetine ilave olarak, TCDD 6 adet 300 kilometre /saat hıza ulaşabilen yedekleriyle birlikte çok hızlı tren seti alımı için ihaleye çıkıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılacak ihalede 10 Ekim'e kadar teklifler alınacak ve 10 Ekim tarihinde teklifler açılarak değerlendirilecek" şeklinde konuştu. Gar ve havaalanı projesine de değinen Baloğlu, "Daha önce yasal sebeplerden dolayı birkaç defa iptal edilen yeni gar yeri proje ihalesi 23 Ağustos 2012 tarihinde tekrar yapıldı. İhaleyi 12 tane firma katıldı değerlendirmeler devam ediyor. Konya havaalanı terminal binası ihalesi sonuçlandı. 8 Ağustos 2012 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Şu anda 5 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan terminal binası yeni yapılacak olan bina ile 23 bin 640 metrekarelik alanda hizmet verecek. AKM firması tarafından 44 milyon 624 bin TL bedel ile yapılacak olan yeni terminal binasının yapım süresi 700 gün olarak belirlendi' diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARINA BİR YIL ERTELEME

18 Nisan'da bir fırtına ve kuraklık dolayısıyla ciddi bir ürün kaybının yaşandığını vurgulayan Baloğlu, 'Bunlarla ilgili hem ilçe tarım müdürlüklerimiz hem ziraat odalarımız bir takım raporlar tuttular ve bakanlığımıza gönderdiler. Ve sayın bakanımızın birkaç hafta önce açıkladığı şekilde özellikle çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi için sayın bakan açıklama yaptı. Biz bunun yarın resmi gazetede yayınlanacağı bilgisini aldık. Dün yetkililerle konuştuk ve bu yayınlandıktan sonra özellikle yüzde 30'ün üzerindeki ürün kayıplarında bunları raporlamış olan bölgelerde çiftçilerimizin kredi borçları bir yıl gibi bir süre ertelenmiş olacak' dedi.


12 yıl önce