|

'Cimban Yaylası turizme kazandırılacak'

5.Şivillik Şenliği'nde konuşan Cimitekke Belediye Başkanı Hüseyin Gül, Cimban Yaylası'nın yayla turizmine kazandırılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İsmail Avşar
00:00 - 13/07/2010 Salı
Güncelleme: 16:35 - 13/07/2010 Salı
Yeni Şafak
'Cimban Yaylası turizme kazandırılacak'
'Cimban Yaylası turizme kazandırılacak'

5. Şivillik Cimitekke Şenliği gerçekleştirildi. Şenliklere, Reşadiye Cumhuriyet Savcısı Dr. Volkan Has, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nihat Özkök, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Avşar, MHP İlçe Başkanı Cemil Görgeç, İlçe Emniyet Amirliğinden Komser Havva Ahadi ve eşi Dr.Ferhat Ahadi, Belde Belediyeler Birliği Başkanı ve Bozcalı Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Büşürüm, Çevrecik, Nebişeyh, Demircili, Kızılcaören, Hasanşeyh ve Mesudiye Üçyol Belediye Başkanı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 5.Şivillik Şenliği Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı merasimi ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Cimitekke Belediye Başkanı Hüseyin Gül, şenliklerin amacınınbirlik ve beraberliklerin pekiştirilmesi olduğunu söyledi.Göreve geldikleri zamandna bu yana mahallelerin öncelikli sorunlarını tespit ederek, Cimitekke merkez mahallesinin doğal arıtma sistemini yapmaya başladıklarını söyledi. Çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını vurgulayan Gül, "Belediye binamızın çevre düzenlemesini yaptık. Kavaklıdere ana caddedeki yol genişletme çalışmaları halen devam etmektedir. Yaz dönemlerinde vatandaşlarımızın yaylaya gidip gelmede sıkıntı yaşamamaları için Cimitekke Merkez, Kavaklıdere ve Halaçlı yayla yolları çakıllanmıştır. Ayrıca Şadıllı mahallemizin yolunda gerekli olan yerlerde düzenlemeler tamamlanarak çakıllanması yapılmıştır. Bu yaz döneminde de kısmet olursa Halaçlı Mahallemizin tespit ettiğimiz eksikliklerini yapmaya başlayacağız. Ayrıca Halaçlı, Kavaklıdere ve Şadıllı mahallelerimizin hali hazır haritaları yapılmış olup imar çalışmaları tamamlandıktan sonra bu mahallelerimizin alt yapı çalışmaları tamamlanacaktır." dedi.


TANITIM AFİŞLERİ YAPILIYOR

Başkan Gül, Cimban Yaylası'nın yayla turizmine kazandırılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışı tanıtım afişlerinin yapıldığını belirten Gül, "Şenliğimizin amacına uygun olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini temenni eder, hepinize iyi eğlenceler diler en derin saygılarımı sunarım." diye konuştu. Cimitekke Dernek Başkanı Nejat Gül ve Kavaklıdere Dernek Başkanı Ümit Yiğit de kısa bir konuşma ile birlik beraberlik mesajı verip, yapılan şenlikle ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler. Şenlikte, Cimitekke Keşkek ağası Ekip İnşaatın sahibi Aslan Demir oldu. Cimitekke'nin yeni ağası Aslan Demir, şenliği organize eden Belediye Başkanı Hüseyin Gül'e ve ekibine teşekkür etti.



14 yıl önce