|

Çocukların Tahir amcası

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dışarıda karşılaştığı bir grup öğrenciyi makamına davet ederek ikramda bulundu.

Yeni Şafak
00:00 - 20/01/2008 Pazar
Güncelleme: 19:28 - 20/01/2008 Pazar
Yeni Şafak
Çocukların Tahir amcası
Çocukların Tahir amcası

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Akyürek, çocuklardan okul hayatları, ders durumları ve diğer sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Akyürek, kendisine Tahir Amca diye seslenen Mehmet Hacıoğulları, Turgut Çiftçi, Mustafa Özgökçen, Mehmet Sefa Süren ve Samet Özbek isimli öğrencileri makamında ağırladı. Başkan Tahir Akyürek yaklaşık 3 ay önce babası vefat eden Mehmet Hacıoğulları ve okula giden kardeşlerine yetim bursu bağlanması, sağ gözünden rahatsız olan Turgut Çiftçi'nin de Belediye Sağlık Hastanesinde muayene edilmesi talimatı verdi. İlgili birim amirlerine çocuklarla ilgili sonuçları kendisine bildirmelerini isteyen Başkan Akyürek, çocuklardan derslerini çalışmalarını tembihleyerek, her bir çocuğa Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında yer alan Mevlâna Hikâyeleri ile Mevlâna Çizgi Filmi CD'si hediye etti.

Org. Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nda aynı sınıfta arkadaş olduklarını söyleyen öğrenciler, Belediye civarında gezerlerken Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i gördüklerinde 'Tahir Amca' diye seslenerek selam verdiklerini ve Başkan Akyürek'in de yanlarına gelerek kendilerini belediyeye davet ettiğini. Bu durumun kendilerini heyecanlandırdığını anlattılar


16 yıl önce