|

DAKA 74 projeyi destekleyecek

Van, Hakkari, Bitlis ve illerinden Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan 549 projeden kabul edilen 74'ü Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açıklandı. Yılmaz, yalnızca bu çağrı için 14 milyon lira tahsisat yapıldığını ve toplamda 31 milyon liralık bir yatırımı harekete geçirdiklerini açıkladı.

Adnan Gül
00:00 - 18/07/2010 Pazar
Güncelleme: 18:07 - 18/07/2010 Pazar
Yeni Şafak
DAKA 74 projeyi destekleyecek
DAKA 74 projeyi destekleyecek

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2009 Yılı Destek Programı çerçevesinde başarılı projelerin açıklanacağı törene katılmak üzere Van'a gelen Devlet Bakan Cevdet Yılmaz'ı Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Vali Yardımcısı Ömer Özcan, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri karşıladı. AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'le birlikte uçaktan inen Bakan Yılmaz, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Yılmaz, beraberindeki milletvekili ve bakanlık bürokratlarıyla birlikte öğle yemeğine geçti. Daha sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen 2009 yılı KOBİ Mali Destek Programı Sonuç İlan Toplantısı'na katıldı. Devlet Bakanı Yılmaz, DAKA'nın kurumsallaşma sürecini henüz tamamlamamış genç bir kurum olduğunu belirterek, kısa süre içerisinde büyük bir ilerleme kat ettiğini söyledi. DAKA'ya hazırladıkları projelerle müracaatta bulunan kişileri tebrik eden Yılmaz, bir yöre ve bölgenin kalkınmasının, o yörede yaşayan insanların enerjisini harekete geçirmekle mümkün olacağını ifade etti.


BÖLGENİN TURİZM VİZYONU

Yılmaz, turizmin bölgenin adeta olmazsa olmazı konumunda bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 'Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde özellikle de Van Gölü havzasında birçok turizm çeşidinin rahatlıkla yapılması mümkün. Maalesef biraz imaj sorunumuz var. Haklı ya da haksız. Güvenlik meselesi burada çok önemli. Buraya da iş adamları, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere ilgili tüm tarafların sahip çıkması lazım. Burayı, artık huzur, güven ortamının yerleştiği bölgeler olarak yaşamamız, bütün çevremize ve dünyaya da bu şekilde aksettirmemiz lazım. Bunu yapmadığımız sürece bu alanda maalesef atacağımız adımlar sınırlı kalacaktır" KOBİ Destek Programına 549 projenin müracaatta bulunduğunu ve bunlardan 74'ünün imkanları dahilinde desteklenmeye uygun görüldüğünü anlatan Bakan Yılmaz, yalnızca bu çağrı için 14 milyon lira tahsisat yapıldığını ve toplamda 31 milyon liralık bir yatırımı harekete geçirdiklerini açıkladı. Bakan Yılmaz, geçmiş yıllarda teşviklerin kötüye kullanıldığı dönemler olduğuna ve hala o izlerin yeterince silinemediğine dikkati çekti.


BAKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Toplantıya katılan Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hükümetimizin hizmet halkalarından bir tanesi de kalkınma ajanslarıdır. Tabi burada Sayın Bakanımızın çok ciddi emekleri ve gayretleri olmuştur. Ben kendisine Van halkı adına teşekkür ediyorum. Dağıtılan para 14 milyon 500 bin TL para. Bunlar 2009'un projeleri. Ben 2010 yılının projelerini de 19 milyon TL tutarı yakın bir çalışmadan sonra yine burada hizmet eden ya da çevre illerde hizmet eden esnafımıza dağıtılacak” dedi. DAKA Dönem Başkanı ve Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da, "Bölgemizde çok değerli işadamlarımız var. Bölgemizde çok büyük iş imkanları ve yatırım imkanları var. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, bunları destekleyecek ölçekte önemli bir ajanstır. Özellikle bölgemizin tanıtımı ile ilgili birçok faaliyete katkıda bulunmuş, fuarlara katılmıştır. Bugün imzaladığımız sözleşme ile de 2011 yılında İstanbul'da yapılacak olan EMITT Fuarı'na 4 il ortak olarak katılacak" dedi. Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ile Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yunus Esmer arasında işbirliği protokolü de imzalandı.






14 yıl önce