|

'DAKA bölge ekonomisinin lokomotifi olacak'

VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay, Varlık Barışı seminerinde bir konuşma yaptı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bölge ekonomisinin lokomotifi olacağını vurgulayan Çiçeksay, ajansların yerel kalkınmayı hızlandıracağını söyledi.

Adnan Gül
00:00 - 15/12/2009 Salı
Güncelleme: 16:42 - 15/12/2009 Salı
Yeni Şafak
'DAKA bölge ekonomisinin lokomotifi olacak'
'DAKA bölge ekonomisinin lokomotifi olacak'

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Üyelerine Varlık Barışı, Vergi Barışı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Destekleri konulu bilgilendirme semineri yaptı. Programa VASİAD Yönetim Kurulu, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Global Uluslar arası Bağımsız Denetim Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Balkaya, Gelir İdaresi eski Başkanı Mehmet Akif Ulusoy katıldı.

VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay, Kalkınma ajanslarının kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirerek ve kaynakların etkin kullanımını sağlayarak yerel kalkınmayı hızlandıracağını söyledi. Böylece bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağlanacağını ifade eden Çiçeksay, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bölge ekonomisinin lokomotifi olacağını belirtti.


ÇİÇEKSAY: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

VASİAD olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin 13 il ve 3 ilçe olmak üzere üye sanayici ve işadamı dernekleriyle birlikte faaliyet gösterdiklerini ifade eden başkan Çiçeksay, "Derneğimiz 15 yıldan beri bu coğrafyada faaliyet göstermekte, dolayısıyla bölgenin kalkınması için önemli bir bilgi birikimi, tecrübe ve insan kaynağına sahibiz. Bu birikimimizle, Van'ın ve bölgemizin kalkınması için Kalkınma Ajansı ile işbirliği yapmaya hazırız.” dedi.

Vergi Barışı'nın son derece önemli bir konu olduğunu belirten Çiçeksay, Ankara'dan bu işi bilen çok değerli arkadaşların geldiğini ve bunların değerlendirmesi gerektiğinin altını çizerek, toplantının bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Program sonunda üyelere katılım sertifikası verildi.



14 yıl önce