|

DAKA Muş'ta bir araya geldi

Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş illerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yönetim kurulu toplantısı Muş'ta gerçekleştirildi. Toplantıya 4 ilin valileri, Belediye başkanları, İl Genel Meclis başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu başkanları katıldı.

Recai Deniz
00:00 - 6/10/2009 Salı
Güncelleme: 18:04 - 6/10/2009 Salı
Yeni Şafak
DAKA Muş'ta bir araya geldi
DAKA Muş'ta bir araya geldi

Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş illerini kapsayan Kalkınma Ajansının yönetim kurulu toplantısı Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Muş'ta yapıldı. Muş Valiliği toplantı salonunda yapılan kalkınma ajansı toplantısına Valisi Erdoğan Bektaş, Van Valisi Münir Karaloğlu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve Hakkâri Valisi Muammer Türker katıldı.

Dört ilin valileri, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve ticaret ve sanayi odaları yönetim kurulu başkanlarından oluşan yönetim kurulu, Muş Valiliği Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, kalkınma ajansı üyelerini Muş'ta ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirerek, Ajansların, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği geliştirmek, kaynakları yerinde ve etkin kullanmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Vali Bektaş, ajansların bölgelerin potansiyellerini harekete geçirerek tüm bölgelerin ulusal ekonomiye katkısını en yüksek düzeye çıkaracağını dile getirdi. Geri kalmış bölgelerin kendi içinde ve diğer bölgelerle gelişmişlik farklarını azaltarak ülke ortalamasına yaklaştırmak da olduğunu ifade eden Muş Valisi Erdoğan Bektaş, aynı zamanda geri kalmış bölgelerin gelişmiş bölgelerle rekabet etme gücünü artıracağını vurguladı. Vali Bektaş, “Bugün Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantılarından birini daha Muş'ta yapıyoruz. Bu çerçevede Doğu Anadolu kalkınma ajansı yönetim kurulu üyeleri ilimize geldiler ve kendilerini misafir ediyoruz, hoş geldiniz diyoruz. Kalkınma ajansını artık bütçesi de onaylanmış halde faaliyete başladı umarız bölgemize kuruluş amacına uygun farklılıklar gelişmeler yaşatır. Ben toplantının hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlarıma hoş geldin diyor saygılar sunuyorum” dedi.






15 yıl önce