|

Darende 10. Somuncu Baba'da Kur'an ziyafeti

Malatya'nın Darende ilçesi Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri'ne 10. defa ev sahipliği yaptı. Dünya birincisi Mısırlı hafız Sayed Metvalli Abdelaal izleyicilere Kur'an ziyafeti sundu. Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yağcı, "İnsanlığa hizmet misyonunu yerine getiren vakfımız, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek şuuruyla hareket etmektedir" dedi.

Mehmet Özbey
00:00 - 27/06/2011 Pazartesi
Güncelleme: 17:48 - 27/06/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Darende 10. Somuncu Baba'da Kur'an ziyafeti
Darende 10. Somuncu Baba'da Kur'an ziyafeti

Malatya'nın Darende ilçesinde yapılan 10. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri sona erdi. Nijerya, Hindistan, Bosna Hersek, İngiltere ve Suriye gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'den binlerce vatandaşın iştirak ettiği etkinlik konserle son buldu. İlçedeki çim sahada düzenlenen etkinliklere, Vali Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, akademisyenler ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamidettin Ateş katıldı. Büyük İslam alimi İmam-ı Rabbani hazretlerinin Hindistan'da yaşayan torunu Muhammed Zubeyr ve Bosna Hersek Halil Hulusi Efendi Dergahı temsilcisi Hişam Hafızov birer selamlama konuşması yaptı. Zubeyr ve Hafızov, etkinliklere katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını, binlerce insanla aynı manevi atmosferi teneffüs etmenin güzelliğini yaşadıklarını söyledi. Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yağcı, faaliyet olarak her canlıya hizmeti şiar edindiklerini belirterek "İnsanlığa hizmet misyonunu yerine getiren vakfımız, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek şuuruyla hareket etmektedir" dedi.


TOPLUMUN GÖNÜL MİMARLARINA İHTİYACI VAR

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, siyasetçilerin yol, köprü ve diğer fiziki hizmetleri yapabileceğini ancak toplumun gönül ve mimarlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Fındıklı, "Siyasiler olarak biz özgürlük alanlarını genişletirken, huzuru kaim kılmak için çalışırken güzel ahlakı tamamlamak için gelen peygamberimizin varislerinin de eteğinden tutulması gerektiğine inanıyorum" dedi. Dünya birincisi Mısırlı hafız Sayed Metvalli Abdelaal'in Kuran okuduğu programda, Bosna Hersek'ten gelen Grup Hamza, Boşnakça ve Türkçe parçalar seslendirdi. Mehmet Emin Ay'ın tasavvuf musikisi okuduğu ve sema gösterisi yapılan programda Serdar Tuncer şiirleriyle, Uğur Işılak da seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

13 yıl önce