|

Deniz Feneri'nden Elazığ!a 500 bin TL

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz: “Deniz Feneri afetzedelere 500.000 TL değerinde yardım ulaştırdı. Afetzedelerin yatağa ve çekyata ihtiyacı var.” dedi.

Veysi Erdoğan
00:00 - 20/03/2010 Cumartesi
Güncelleme: 18:08 - 20/03/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Deniz Feneri'nden Elazığ!a 500 bin TL
Deniz Feneri'nden Elazığ!a 500 bin TL

Depremle birlikte Elazığ'da yardım çalışmalarına başlayan Deniz Feneri ekibi halen bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altan, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Önce Elazığ Valisi Muammer Erol'u ziyaret eden Cengiz, Altan ve yaklaşık bir haftadır bölgede bulunan Deniz Feneri'nin Ramazan Ağabeyi geçmiş olsun dileklerini iletti. Genel Başkan Av. Mehmet Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altan daha sonra depremden zarar gören 5 köyü ziyaret etti. Deniz Feneri'nin bu 5 köyde kurduğu prefabrik afet evlerinde kalan aileleri de ziyaret ederek taziye dileklerini ileten Cengiz ve Altan ailelerle uzun uzun sohbet etti.

Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Genel Başkan Av. Mehmet Cengiz, Deniz Feneri'nin afetzedelere 500.000 TL değerinde yardım ulaştırdığını söyledi. Cengiz, "Deniz Feneri, depremden zarar gören 5 köye toplam 100 prefabrik afet evi, 5 wc ve 3 banyo ulaştırarak evleri yıkılan tüm aileleri bu afet evlerine yerleştirdi. Şu anda çadırda ya da sokakta yaşamak zorunda kalan aile yok. Bölgede 200 koli gıda ve 400 battaniye dağıtımı da gerçekleştirdik. Ancak yaptığımız ziyaretlerde de gördük ki aileler depremle birlikte her şeylerini kaybetti, şu anda akla gelebilecek her türlü eşyaya ihtiyaçları var. Yatakları dahi yok, prefabrik evlerin zeminlerinde yatıyorlar. Deniz Feneri olarak ailelere içinde çekyat, yorgan, battaniye, nevresim takımı, halı, yolluk, mutfak seti ve sandalye bulunan ev eşyası setleri de vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.


DERNEK YARDIMLARINA DEVAM EDECEK

Ayrıca 2000 depremzedeye kıyafet yardımı ulaştırmak için bölgede bir gezici giyim mağazası açacaklarını ifade eden Cengiz,

"Deniz Feneri her zaman yaptığı gibi bugün de yarın da, gani gönüllü hayırsever bağışçıları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürmeye devam edecek. Şu anda Elazığ'da yaşanan depremde her şeylerini kaybedip sadece üzerlerindeki giysilerle ve sağ kurtulan akrabalarıyla hayatlarına devam etmek zorunda kalan 100 afetzede ailemiz için çekyat ve eşya yardımına ihtiyaç var. Bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz.”

Deniz Feneri'ne www.denizfeneri.org.tr adresinden ve 0212 414 60 60 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


14 yıl önce