|

Deniz Feneri'nden Muş'ta Sağlık Ocağı

Deniz Feneri Derneği, Muş'ta sağlık ocağı açtı. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Deniz Feneri'nin yüzyılın iyilik hareketi olarak var olmaya devam edeceğini ifade etti. Mehmet Cengiz, yapılan sağlık ocağının iyilik organizasyonunun sonucu ortaya çıktığını belirtti.

Recai Deniz
00:00 - 16/10/2009 Cuma
Güncelleme: 16:50 - 16/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
Deniz Feneri'nden Muş'ta Sağlık Ocağı
Deniz Feneri'nden Muş'ta Sağlık Ocağı

Deniz Feneri Derneği tarafından Muş'ta yaptırılan Azize Hersat Sağlık Ocağı düzenlenen törenle hizmete açıldı,

Merkeze bağlı Yeşilce köyünde yaptırılan sağlık ocağının açılış törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Basri Avcı, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, sağlık ocağının yapılmasına katkı sağlayan hayırsever iş adamı Feridun Hersat, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Cengiz, Deniz Feneri'nin yüzyılın iyilik hareketi olarak var olmaya devam edeceğini ifade etti.

Yapılan sağlık ocağının iyilik organizasyonunun sonucu ortaya çıktığını belirten Mehmet Cengiz, sağlık ocağının yapımında emeği geçen Azize Hersat'ın oğlu Feridun Hersat'a teşekkür etti. Feridun Hersat'ın hayırlı bir evlat olmanın en güzel örneğini sergilediğini vurgulayan Cengiz, "Sağlık ocağı 460 metrekare alan üzerinde kuruldu. Yapılan sağlık ocağının Hatice Hersat'ın oğlu Feridun Hersat tarafından derneğimize yapılan bağış ve diğer kısmı da bir milyonu aşan bağışçıların bağışlarıyla yapıldı" dedi.


BİNLERCE KALICI ESER MEYDANA GETİRDİK

Deniz Feneri tarafından yapılan yardımlara da değinen Cengiz, "Uluslararası ilişkiler ve afetten sorumlu ekibimiz bir haftadır, dünyanın öbür ucunda Endonezya'da meydana gelen ikinci deprem felaketinin, milletimiz adına, yaralarını sarmak için orada çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta Adana'da, Güneydoğu'dan gelen pamuk işçilerinin tarlalarda çalıştırılan çocuklarından eğitime kazandırılan 500 öğrencinin kırtasiye ve çanta dağıtımını yaptık. Yine bir ay önce İstanbul'da meydana gelen sel felaketinde, felakete uğrayan İstanbul halkının yaralarını sarmaya çalıştık ve felakete uğrayan ailelerimize bayram öncesinde yaklaşık 600 bin TL değerinde yardım dağıttık. Deniz Feneri, 10 yıllık faaliyet döneminde bağışçılarımız Türkiye ve dünyada binlerce kalıcı eser meydana getirdi" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Feridun Hersat ise, yapılan eserin yapılmasından ziyade korunmasının önemli olduğunu ifade etti. Vali Erdoğan Bektaş ise konuşmasında, Deniz Feneri hakkında ortaya atılan iddialara değindi ve sağlık ocağını göstererek, "Her şey yalan ama bu gerçek" dedi.


263 BİN TL'YE MAL OLDU

Vali Bektaş, "Deniz Feneri'nin çalışmalarını yıllardır izliyoruz. Türkiye kaynaklı, Anadolu kaynaklı bir iyilik hareketi hem Türkiye'ye hem Türkiye dışında her nerede bir sıkıntı, bir problem, bir felaket varsa orada mağdur insanların imdadına yetişmeye çalışan bir hareket ve Anadolu'muz buna analık yapıyor, böyle büyük bir hareketi besliyor. Bizim milletimizin en önemli özelliği bu, asla kabına sığmaz, kendini sınırlarla kayıtlı saymaz. Deniz Feneri iyi bir başlangıç oldu, benzerleri çıktı ve şu anda dünyanın neresinde bir afet, yoksulluk varsa bakıyoruz Anadolu'dan, bu coğrafyadan kaynaklı bir el, yaraları sarmakla meşgul. Anadolu'dan çıkan bu yardım eli Anadolu'ya bir büyük sevgi, dostluk çemberi olarak geri dönüyor. Bu çabalar çok önemli, bunların semeresi hesap edilemez. Ülkemizde son zamanlarda devam eden medyadan duyduğumuz konular var. Netice olarak şunu söyleyebiliriz, her şey yalan ama bu gerçek. Yapılmış önümüzde hazır duruyor. Gerisi de artık kim ne hesap soracaksa, kim ne hesap verecekse versin, biz önümüzdeki olaya bakıyoruz. Deniz Feneri bu sağlık ocağının yapılmasına ön ayak olmuş. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Azize Hersat Sağlık Ocağı'nın açılışı gerçekleştirildi. 4 doktor, 6 sağlık personeli ve 2 memurun göre yapacağı sağlık ocağının 263 bin TL'ye mal olduğu bildirildi.


15 yıl önce