|

'DOKA bölgesi için ortak çalışalım'

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, DOKA Bölgesi illeri Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize'nin problemlerinin bir bütün olarak algılanması ve bunların çözümü için de ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Kamil Anahar
00:00 - 4/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 18:35 - 4/02/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
'DOKA bölgesi için ortak çalışalım'
'DOKA bölgesi için ortak çalışalım'

ABİGEM Trabzon Yönetim Kurulu toplantısında bir araya gelen bölge oda ve borsa başkanları, bölgeyi tartıştı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve ABİGEM Trabzon Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada DOKA kapsamındaki 6 ilin sorunlarının ve bunların çözümlerinin birbiriyle çok yakından ilişkili olduğunu belirterek bu sorunların çözümü konusunda da ortak hareket edilmesinin çözümü kolaylaştıracağını dile getirdi. Başkan Hacısalihoğlu, 'Ordu'nun Karadeniz Sahil Yoluyla ilgili bir trafik sıkıntısı var. Aynı problem Giresun'da da yaşanıyor. Bunun yanında Giresun tren yolu konusu var. Biz arzu ederiz ki tren yolu bölgedeki tüm illerden geçsin. Ama önemli olan bu problemleri bir bütün olarak algılamak ve çözümü için birlikte hareket etmek. Bölgedeki illerin sorunlarının çözümüne hep birlikte katkı vermeliyiz. Bu sorunları bir bütün olarak alalım ve çözümü için de birlikte çalışalım. Çünkü bu problemler sadece o ili değil bütün bölgeyi etkiliyor. Gerekirse Ankara'da da girişimlerde bulunabiliriz, bölge milletvekillerimizi harekete geçirebiliriz' dedi. TTSO olarak bölgesel projeler yapılmasını arzu etiklerini ve özellikle turizm alanında ortak projeler yapılmasını istediklerini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, 'Şu anda yürüttüğümüz bir proje var. Bu proje bölgeyi daha iyi tanıtacak. Bölgeye gelen turistleri burada daha çok tutmalıyız, turizm çalıştayında da bunu ele aldık' diye konuştu.


'GÜNEY ÇEVRE YOLU TURİZME KATKI SAĞLAYACAK'

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da bölge turizminin geliştirilmesi için yapılacak en önemli çalışmalardan birini Güney Çevre Yolu olacağını kaydetti. Güney Çevre Yolu'nun turizme büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak bu konuda da ortak hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. Toplantıya katılan oda ve borsa başkanları ayrıca 1 Temmuz'da uygulanmaya başlanacak olan yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu. Daha sonra Başkan Hacısalihoğlu'nun yanı sıra Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Ordu Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Boz, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ve Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıalioğlu bölgede karşılaşılan ortak sorunlar üzerine düşüncelerini paylaştılar.



12 yıl önce