|

Duruer: Midyat tabii plato olacak

Midyat'ta yapılan restorasyon ve sokak derz çalışmalarını inceleyen Mardin Valisi Hasan Duruer, "Hedefimiz Midyat'ı tabii plato haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Mehmet Atay
00:00 - 15/04/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:24 - 15/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Duruer: Midyat tabii plato olacak
Duruer: Midyat tabii plato olacak

Mardin Valisi Hasan Duruer, tarihi dönüşüm kapsamında Midyat'ta yapılan restorasyon ve sokak derz çalışmalarını yerinde görmek için Midyat'a gitti. Vali Duruer'e Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Özel İdaresi Sekreteri Halil Homan ile ulusal ve yerel basın mensupları eşlik etti. Vali Hasan Duruer, Midyat'ın tarihi sokaklarında yapılan çalışmaları basın mensupları ile paylaştı. Vali Duruer, Midyat'ta basın mensuplarına verdiği öğle yemeğinin ardından Midyat'ın tarihi konuk evi ve ara sokaklarda yapılan yenileme çalışmalarını inceledi. Midyat tarihinin çok eski olduğuna vurgu yapan Vali Duruer, “Hedefimiz Midyat'ı tabii plato haline getirmektir” dedi. Gümüşçüler çarşısında, en eski telkari ustası olan Melek Akyol'u ziyaret eden Vali Duruer, burada kendisi ile bir süre sohbet etti. Yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Hasan Duruer; “Mardin tarihi ve turistik bir kent. Tabi sadece Mardin merkez değil, aynı zamanda tarihi ve turistik yerlerden Midyat ve Savur'da böyle bir öneme sahip. Midyat aynı zamanda, kimliğini koruyan ender kentlerden bir tanesidir” dedi. Midyat'ın tarihi sokaklarında 65 duvar ustası çalıştığını ifade eden Vali Duruer, tarihi yapıları eski konumuna getirirken yöredeki insanlara da istihdam alanı yaratıldığını söyledi.


MAYIS SONUNDA DERZ ÇALIŞMALARI BİTECEK

Tarihi, sokaklarda Mart ayında derz çalışmalarına başlandığını ifade eden Vali Duruer, “Kısmet olursa Mayıs sonuna kadar derz çalışmalarını bitireceğiz. Yine bir ay içerisinde elektrik tesisatını Konuk Evi'ne kadar yeraltına alıyoruz. Hedefimiz yılsonuna kadar tarihi şehrin bütün elektrik tesisatını yeraltına almaktır. Midyat'ı sanki bir geçmiş yüzyılda yaşanıyor gibi, tabii plato, tarihi bir şehir haline getireceğiz. Midyat ilçesinde yapılacak bütün bu çalışmalarımız için İl Özel İdare imkanları ile 600 bin lira dolayında harcama yapılacak” şeklinde konuştu. Kısa bir süre sonra Savur'da Abdullah Paşa Konağı'na gidilen yolda derz çalışmalarına başlanacağını belirten Vali Duruer, konağın Savur'un en önemli binalarından bir tanesi olduğunu ve konağı restore edeceklerini de sözlerine ekledi.


14 yıl önce