|

Eber Gölü damla sulama yöntemiyle kurtulacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Eber Gölü çevresinde bulunan geniş arazide damlama sulama yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi

Aa
00:00 - 30/10/2007 Salı
Güncelleme: 18:11 - 30/10/2007 Salı
Yeni Şafak
Eber Gölü damla sulama yöntemiyle kurtulacak
Eber Gölü damla sulama yöntemiyle kurtulacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Eber Gölü'nü kurtarmak için güzel bir çalışma yapılıyor" dedi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında oda yöneticileri ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Eber Gölü'nü kurtarmak için çalışma içinde olduğunu söyledi. Eber Gölü çevresinde bulunan geniş arazide damlama sulama yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Eber Gölü'nü kurtarmak için güzel bir çalışma yapılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün bu konuda bir çalışması var. Ayrıca, Devlet Su İşleri (DSİ) devreye girdi. DSİ ekipleri, Çobanlar ilçesinden başlayıp Akşehir'e kadar olan bu vadide, damlama sulama sistemleri konusunda çalışma yapacak. İl Özel İdaresi de damlama sulama sistemlerini yaygınlaştırmak konusunda DSİ ve Bakanlığımızla ortak hareket edecek. Oradaki su kaynaklarını en uygun şekilde kullanmamız gerektiği kanaatindeyim. Eber'e giden atık sularda da arıtma tesislerinin bir an önce yapılması gerekir. Eber'e giden dereyi kurtarır, bir de sulamada kullandığımız su kaynaklarını, ekonomik şekilde kullanırsak Eber Gölü'nü kurtarmak mümkün."

17 yıl önce