|

'Ege'nin üzerinde savaş uçakları uçmasın'

Midilli Valisi Pavlos Vogiatzis, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, "Ege'nin üzerinde savaş uçaklarının uçmamamıs için kampanya başlatmalıyız. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sembolik bir çıkış yapabilidiz" dedi

Aa
00:00 - 28/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:53 - 28/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
'Ege'nin üzerinde savaş uçakları uçmasın'
'Ege'nin üzerinde savaş uçakları uçmasın'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türk-Yunan ilişkilerinin artması için Ege'nin üzerinde savaş uçaklarının uçmaması amacıyla bir kampanya başlatılması gerektiğini belirtti. Midilli Valisi Pavlos Vogiatzis, Demirtaş'ı, İZTO hizmet binasındaki makamında ziyaret etti.

Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk-Yunan ilişkilerinin artması için herkesin katkı koyduğunu, ancak buna rağmen hala Ege'nin üzerinde savaş uçaklarının dolaştığını söyledi. Ülke kaynaklarının hala silah tüccarlarına gittiğini savunan Demirtaş,"Ege'nin üzerinde savaş uçaklarının uçmaması için kampanya başlatmalıyız. 1 Eylül dünya Barış Günü'nde sembolik bir çıkış yapabiliriz. Bu işin üzerine gitmezsek ordularımız hala silah alacak" dedi.Demirtaş, savaşların artık çok gerilerde kaldığını, bunun yerine ekonomiksavaşların başladığını söyledi.Odaya kayıtlı 150 Yunan firmasının bulunduğunu bildiren Demirtaş, ikiülke arasında "savaş" değil ticaretin yapılması gerektiğini vurguladı.


EL YAZMASI KURAN VE İNCİL YAYINLAMA ÖNERİSİ

Midilli Valisi Vogiatzis ise, halkların birbirine yaklaşması için ticaret yapılması gerektiğini, ticaretin gelişmesi için harcanan çabayı takdirlekarşıladığını belirterek, "Halk yapılan girişimlerin ve çabaların farkında.Biraz daha çaba harcarsak hükümetler de bunu anlayacak" diye konuştu.Ziyaretinin amacının hem Türk hem de Yunan tarafı için önemli bir projeyihayata geçirmek olduğunu anlatan Vogiatzis, proje için İzmir Ticaret Odası'nınkatkı koymasını istedi.M.S. 10 yüzyıldan kalma eski bir Kuran ve eski bir İncil'i orijinaline uygun olarak el yazmasıyla hazırlayıp yayınlamak istediklerini anlatan Vogiatzis,şunları kaydetti: "İncil'i biz yayınlayacağız. Kuran'ı da sizin yayınlamanızı istiyoruz. Bu proje gerek Türkler gerekse Yunanlılar için önemli. İki dinin birlikte, yanyana olabileceği mesajını vermek istiyoruz. 13. yüzyıldan kalma resimli İncil'i orjinaliyle bire bir tamamlamak üzereyiz. Atina'da Milli Kütüphane'de 5-6 tane eski Kuran bulduk. Eğer siz daha iyisini bulursanız onu yayınlayalım."

15 yıl önce