|

Eğitimde desteğe ihtiyaç var

Samsun Havza'da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Edem, 12 yıllık eğitim konusunda halkın desteğine çok ihtiyaçları olduğunu söyledi. Erdem, "Cumhuriyet tarihinde eğitime görülmemiş yatırım var" dedi.

İha
00:00 - 16/09/2012 Pazar
Güncelleme: 15:41 - 16/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Eğitimde desteğe ihtiyaç var
Eğitimde desteğe ihtiyaç var

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Edem, 12 yıllık eğitim konusunda halkın desteğine çok ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Erdem, beraberinde Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ile birlikte Samsun''un Havza ilçesine gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Orhan Edem ilk olarak Havza Kaymakamlığı''nı ziyaret ederek Kaymakam Yunus Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktürk''ten eğitim sorunları öğretmen açığı gibi konulardan bilgiler aldı.

Erdem burada yaptığı açıklamada, ''Gelişmiş ülkelerde eğitim, ortalama 13, 14, 15 yıl. Bizim verdiğimiz 12 yıllık kademeli eğitimle de hedefimiz işte bu dünyadaki gelişmiş ülkelerin eğitim seviyelerine gelmek, ekonomik seviyelerine gelmek ve ekonomik büyüklüklerini kazanmak. Halkımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Şu anda bizim 12 yıllık kademeli eğitimden önce 30 milyar liraya ihtiyacımız vardı. İhtiyaç daha da arttı ama çok şükür Cumhuriyet tarihinde eğitime görülmemiş yatırım var'' dedi.

'KİTAPLAR VE TABLET PC'LER MASADA'

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Havza İmam Hatip Lisesi''ne geçerek Okul Müdürü Dursun Dursun''dan okul hakkında bilgiler aldı. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem burada 120 yataklı öğrenci yurdunun su basmanı inşaatını yaptıran iş adamı Ali İkiz ile görüştü. Okul Müdürü Dursun Dursun''dan Fatih Projesi hazırlıkları hakkında bilgiler alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, ''Bu Fatih Projesi eğitimdeki yeni değişim ve dönüşüm nedeniyle pek konuşulmuyor. Dünyada herhalde bu kadar kapsamlı uygulayan başka bir ülke yok. 11 milyon öğrenciye tablet bilgisayar verilecek. Çok önemli bir proje. Zaten okullar açıldığında kitapları masalara koymaya başladık. 2003''ten bu yana bu düzenli veriliyor. Şimdi tablet bilgisayarları, bütün içerikleri içinde, sırtlarına ağır çantalarını almadan çok daha güzel bir eğitime geçilecek'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem''e Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı tarafından Atatürkevi maketi ve Havza semaveri takdim edildi. Daha sonra Havza Anadolu Lisesi''nde inşaatı devam eden öğrenci yurdu inşaatını inceleyen Orhan Erdem, burada da çalışmalar hakkında Okul Müdürü Köksal Çelikdemir''den bilgiler aldı.

12 yıl önce