|

Eker: Üretici kazanacak

Tarım ve Köyişleri Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker İzmir İli Kırsalkkalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 66 tesisin açılışını Seferihisar'dan yaptı. Eker “Tarımın katma değeri artıyor tarımda istihdam sağlanmış olacak üretici kazanacak” dedi.

Gülsüm Tokgöz
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 17:31 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Eker: Üretici kazanacak
Eker: Üretici kazanacak

İzmir programı kapsamında önce AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak ve İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker ardından İzmir İli Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 66 tesisin açılışını Seferihisar'dan yaptı. İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer'e ait olan Türer A.Ş'de gerçekleştirilen açılışa İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, İbrahim Hasgür, Tuğrul Yemişçi, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Tarımsal faaliyetlerini Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için çalıştıklarını söyleyen Bakan Eker, hükümetleri döneminde tarımla ilgili 12 kanun çıkardıklarını, 3 kanun tasarısının Meclis'e gönderildiğini, iki kanunun da önümüzdeki günlerde Meclis'e geleceğini belirtti.


3 YIL BOYUNCA ÜRETİM PLANLAMASI YAPILDI

Toplu açılış öncesinde Türer A.Ş'deki keçi ve koyun besi çiftliğinde oğlakları ve kuzuları sevdi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker, 31 yıldır tarım sektörüyle iç içe olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihinin en büyük çalışmasını yaptık. Bugün 26 milyon hektarlık tarım alanının envanterini çıkararak; her 2.5 dönümlük alanın tomografisini çektik. Bunun için 2006 yılından itibaren 3 yıl boyunca 200 uzman çalıştı şimdi ülkemizde üretim planlaması ve sağlıklı bir tarımsal üretim politikası yapılabiliyor”


PROGRAMIN 5. ETABINA BAŞLANACAK

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında bugüne kadar 1707 tesisin tamamlandığını vurgulayan Tarım Bakanı 750'si tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek Kırsal Kalkınma Programının 5. etabının başlayacağının müjdesini verdi. Çiftçi ürettiği hammaddeyi sağlıklı şekilde depolayacak, işleyecek, ambalajlayacak paketleyecek sanayi ürünü haline getirecek, diye konuşan Eker “Tarımın katma değeri artıyor tarımda istihdam sağlanmış olacak üretici kazanacak” dedi. 2005 yılında Tarım Sigortası Kanunu çıkardıklarını ifade eden Eker, 800 binin üzerindeki poliçenin yüzde 50'sine destek verdiklerini vurguladı. İzmir İli Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamındaki 66 tesisin açılışı programında TARSİM ( Tarım Sigortaları Havuzu) tarafından olumsuz doğa olaylarında zarar gören üreticilere sigorta çeki de takdim edildi.


14 yıl önce