|

Eksik nüfus eksik ödenek

Başkan Arpacıoğlu nüfus sayımına vatandaşların hassasiyet göstermesini isteyerek eksik nüfus sayımının Ünye'nin ve Ünyeli'nin kaybı olacağını söyledi.

M. KEMAL YENİ/ÜNYE
00:00 - 9/01/2007 Salı
Güncelleme: 18:13 - 9/01/2007 Salı
Yeni Şafak
Eksik nüfus eksik ödenek
Eksik nüfus eksik ödenek

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek genel seçimler ve nüfus sayımı ile ilgili istişare toplantısı yaptı. İstişare Toplantısı'nda konuşan Ordu'nun Ünye ilçe Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu; Belediyelerin en büyük gelir kaynağı olan İller Bankası ödeneklerinin, nüfus dağılımına göre gönderildiğini hatırlatarak, Ünye'ye de nüfusu oranında ödenek gönderildiğini ve görünenden daha fazla nüfusu olan Ünye'nin hizmet almakta zorlandığını dile getirdi.

Herkesi Ünye'ye sahip çıkmaya çağıran Başkan Arpacıoğlu; "Herkesin görüşüne saygı duyuyoruz ancak Ünye'nin hak ettiği hizmetlere kavuşabilmesi için halkımızın ilçesine sahip çıkması gerekiyor. Bu duyarlı davranışı vatandaşlarımızdan bekliyoruz" diye konuştu. Nüfus sayımlarının 5 yılda bir yapıldığını da hatırlatan Başkan Arpacıoğlu, eksik nüfus sayımının Ünye'nin ve Ünyeli'nin kaybına mal olduğunun altını çizdi. Toplantıda konuşan muhtarlar da genel seçimlerde ve nüfus sayımında Ünyelilerin duyarlı davranarak oylarını Ünye'de kullanmalarını ve sayımda da Ünye'de olmalarını isterken, Ortayılmazlar Mahallesi Muhtarı Seyhan İhtiyaroğlu, seçmen listelerinin asıldığını ve tüm seçmenlerin muhtarlıklara giderek listede isimlerine bakmaları gerektiğini söyledi.

17 yıl önce